Fotbal international

Lionel Messi, gest impresionant în lupta contra coronavirusului! Suma donată pentru spitalele din Argentina

12.05.2020 | 11:17
Lionel Messi gest impresionant in lupta contra coronavirusului Suma donata pentru spitalele din Argentina
ADVERTISEMENT

Lionel Messi se implică în lupta contra coronavirusului, iar vedeta Barcelonei a făcut un nou gest impresionant. Atacantul de 32 de ani a decis să doneze o sumă importantă pentru spitalele din Argentina, după ce a ajutat o clinică din Spania în luna martie.

Lionel Messi luptă contra pandemiei de coronavirus

Presa din Argentina a anunţat că Lionel Messi a donat 500.000 de euro pentru spitalele din ţara natală. Mai exact, banii vor ajunge la şase spitale din Buenos Aires și Santa Fe. Suma va fi distribuită cu ajutorul Fundaţiei “Casa Garrahan”.

ADVERTISEMENT

“Suntem recunoscători că munca noastră este apreciată, iar această donație ne ajută să luptăm în continuare pentru sănătatea publică din Argentina”, a declarat Silvia Kassab, directorul Fundaţiei “Casa Garrahan”.

În luna martie, Lionel Messi a mai donat 1.000.000 de euro pentru două spitale, unul din Spania şi unul din Argentina. “Leo Messi a făcut o donaţie pentru lupta împotriva Covid-19. Mulţumim mult Leo pentru devotament şi susţinere”, a fost mesajul postat de Hospital Clinic de Barcelona.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi, testat pentru coronavirus

Fotbalul din Spania începe să intre în linie dreaptă pentru reluarea activităţii, iar jucătorii din La Liga au fost testaţi pentru coronavirus. Fotbaliştii Barcelonei au fost verificaţi în timpul săptămânii trecute, iar rezultatele au fost negative.

Conform protocolului din La Liga, fotbaliştii au început antrenamentele individuale. Campionatul ar urma să fie reluat pe 12 iunie, iar meciurile ar trebui să se joace zilnic, timp de 35 de zile. Ibericii vor să facă tot posibilul pentru finalizarea competiţiei până la termenul UEFA pentru înscrierea echipelor în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Ce alte scenarii sunt pentru reluarea campionatului în Spania

“Mi-ar plăcea să fie 12 iunie. Totul depinde de evoluția virusului. Primele două divizii se vor încheia în același timp.

Timp de 35 de zile, va fi fotbal zilnic, până se termină competiția. Am așteptat 25-30 de cazuri pozitive. Să avem doar opt e o veste bună pentru industria fotbalului și pentru societatea spaniolă.

ADVERTISEMENT

Nu vom avea spectatori pe stadioane, dar plănuim să le oferim fanilor câteva variante pentru a se bucura acasă de meciuri”, a declarat Javier Tebas, preşedintele La Liga.

Spaniolii mai au două variante pentru reînceperea sezonului dacă data de 12 iunie nu va fi posibilă. Astfel, prima ligă din Spania ar putea să revină pe 19 iunie sau pe 26 iunie, acesta fiind cel mai pesimist scenariu pentru La Liga.

ADVERTISEMENT