Sport

Lionel Messi i-a luat faţa lui Cristiano Ronaldo! Start de sezon de vis pentru starul lui PSG. Portughezul, fără realizări la Manchester United

Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo au un start de sezon dimetral opus. Vedeta lui PSG a revenit la cifrele de vis de acum câţiva ani, în timp ce portughezul e pe zero.
23.08.2022 | 17:48
Lionel Messi ia luat fata lui Cristiano Ronaldo Start de sezon de vis pentru starul lui PSG Portughezul fara realizari la Manchester United
Lionel Messi are un start de sezon foarte bune. Cristiano Ronaldo s-a obişnuit cu banca de rezerve (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Startul sezonului 2022-2023 i-a găsit pe Lionel Messi şi pe Cristiano Ronaldo în poziţii diferite. Argentinianul a făcut show în primele patru meciuri de la PSG şi fanii parizienilor au început să viseze la trofeul Ligii Campionilor. De cealaltă parte, portughezul este o umbră, iar în derby-ul Manchester United – Liverpool 2-1 a prins doar 4 minute pe teren.

Lionel Messi, în mare formă la PSG. A contribuit la şase dintre golurile marcate de campioana Franţei

Lionel Messi a ajuns la cel de-al doilea sezon la PSG şi a trecut cu bine de acomodarea la Ligue 1. Argentinianul a început în forţă sezonul 2022-2023, cu 1 gol în victoria cu Nantes, scor 4-0, din Supercupa Franţei. Apoi, în Clermont – PSG 0-5, în prima etapă din campionat, a marcat 2 goluri şi a oferit 1 pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

Fără reuşite în victoria parizienilor cu Montpellier, scor 5-2, din etapa a 2-a, Lionel Messi a ieşit în evidenţă în Lille – PSG 1-7, când a marcat 1 gol şi a dat 1 pasă decisivă, la reuşita lui Kylian Mbappe, din secunda 8 a meciului. După primele patru meciuri, atacantul de 35 de ani este al doilea golgheter al echipei, cu 4 goluri, la fel ca Mbappe, în timp ce Neymar este liderul, cu 7 reuşite.

Cu acest start fenomenal de sezon, Lionel Messi are toate şansele să-şi depăşească cifrele din sezonul trecut, când a marcat 11 goluri în 34 de meciuri. Cum tripleta stelară a lui PSG este în mare formă, fanii echipei de pe “Parc des Princes” visează că favoriţii lor vor câştiga Liga Campionilor la finalul acestui sezon.

ADVERTISEMENT
  • 4 goluri şi 2 pase decisive are Lionel Messi în primele patru meciuri ale sezonului, la PSG

Cristiano Ronaldo, de nerecunoscut la Manchester United. Rezervă în primele meciuri ale sezonului

Cristiano Ronaldo a ratat o bună parte a pregătirii de vară, după ce nu a mers cu echipa în turneul din Thailanda și Australia. În tot acest timp, portughezul a forţat un transfer şi a fost în centrul unei controverse în ultimul amical al verii pentru “diavoli”. La pauza partidei cu Rayo Vallecano, de la finalul lunii iulie, CR7 a fost schimbat la pauză şi a plecat direct acasă.

Presa engleză susţine că relaţia dintre Cristiano Ronaldo şi Erik ten Hag s-a stricat după acest episod, iar noul antrenor al lui Manchester United l-a trimis pe banca de rezerve. În meciul cu Brighton, pierdut de “diavoli” cu 1-2, atacantul de 37 de ani a jucat în ultimele 37 de minute şi a avut o evoluţie ştearsă.

ADVERTISEMENT

Erik ten Hag l-a titularizat pe Cristiano Ronaldo în Brentford – Manchester United 4-0, iar portughezul, cel mai bine plătit jucător din Premier League, a fost o fantomă pe teren. Pentru a doua evoluţie modestă din startul sezonului, antrenorul olandez l-a trimis pe banca de rezerve în derby-ul cu Liverpool şi l-a introdus pe teren abia în minutul 86. În total, în startul sezonului 2022-2023, Cristiano Ronaldo a bifat 131 de minute la Manchester United.

  • 0 goluri şi 0 pase decisive are Cristiano Ronaldo în primele trei meciuri ale sezonului, la Manchester United
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, pe lista nominalizaţilor la Balonul de Aur 2022. Lionel Messi, absent la cel mai important premiu individual

Pe 12 august, France Football a anunţat lista jucătorilor nominalizaţi la Balonul de Aur 2022. Cristiano Ronaldo se numără printre cei 30 de fotbalişti, în timp ce Lionel Messi nu a mai prins lista finală. Cu toate acestea, Karim Benzema are cele mai mari şanse să câştige premiul, după cifrele fenomenale din sezonul 2021-2022.

Performanţele din actualul sezon vor conta pentru Balonul de Aur 2023, iar Lionel Messi este deja cu un pas în faţa marelul rival. În plus, argentinianul poate puncta şi la Campionatul Mondial din Qatar, unde selecţionata lui Lionel Scaloni este considerată printre marile favorite la câştigarea trofeului.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG – AS Monaco: 1,60 este cota pentru „peste 3,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT