Sport

Cine au fost idolii lui Lionel Messi în copilărie! Vrăjit de două staruri de la Real Madrid: “A fost un fenomen”

Lionel Messi este unul dintre cei mai buni fotbalişti din istorie, însă, la rândul său, a avut câţiva idoli atunci când a început să practice acest sport.
23.01.2022 | 23:42
Cine au fost idolii lui Lionel Messi in copilarie Vrajit de doua staruri de la Real Madrid A fost un fenomen
Lionel Messi a avut trei idoli în copilărie
ADVERTISEMENT

Chiar şi cei mai mari sportivi din istorie au idoli, iar Lionel Messi nu putea să facă excepţie. Argentinianul a vorbit de-a lungul timpului despre fotbaliştii care i-au marcat copilăria, iar doi dintre aceştia au scris istorie pentru Real Madrid.

Cei trei idoli ai lui Lionel Messi. Ei i-au marcat copilăria

Un lucru este clar, Lionel Messi l-a iubit, la fel ca orice argentinian, pe Diego Maradona, însă vedeta lui PSG nu a apucat să-l vadă prea mult în acţiune pe “El Pibe D’Oro”. Fotbalistul de 34 de ani a dezvăluit, în timp, cine au fost cei trei jucători care i-au marcat copilăria.

ADVERTISEMENT

Ronaldo, unul dintre idolii lui Lionel Messi

Nu, nu este vorba de Cristiano Ronaldo, marele său rival. Lionel Messi a fost vrăjit de brazilianul Ronaldo, fotbalist care de-a lungul carierei a jucat, printre altele, la cele două mari rivale din Spania, Barcelona şi Real Madrid.

Într-un interviu pentru AS, Lionel Messi susţinea că Ronaldo a fost cel mai bun atacant pe care l-a văzut vreodată. Iar cifrele brazilianului, din singurul sezon petrecut la FC Barcelona, s-au apropiat de cele ale lui Leo. În stagiunea 1996-1997, “O Fenomeno” a marcat 47 de goluri în 49 de meciuri.

ADVERTISEMENT

“Ronaldo a fost clar un fenomen. Dintre toţi atacanţi pe care i-am văzut, el a fost cel mai bun. A fost uluitor”, spunea Lionel Messi.

Zinedine Zidane, singurul fotbalist căruia Lionel Messi i-a cerut tricoul

Când Lionel Messi bifa primele meciuri la FC Barcelona, Zinedine Zidane se apropia de finalul carierei la Real Madrid. “Zizou” s-a numărat printre preferaţi lui Leo, iar argentinianul i-a cerut tricoul după derby-ul jucat în sezonul 2005-2006, când a reuşit o pasă de gol în victoria catalanilor, scor 3-0, cu marea rivală.

ADVERTISEMENT

“Nu cer tricouri de la jucători la finalul meciului, de obicei fac schimb. O singură dată am cerut tricoul unui jucător, lui Zinedine Zidane. A fost singurul tricou pe care mi l-am dorit cu adevărat”, dezvăluia Lionel Messi.

Cei doi ar putea să lucreze împreună, din sezonul viitor, la PSG. Presa din Franţa a scris în repetate rânduri că Zinedine Zidane ar putea să-i ia locul lui Mauricio Pochettino pe banca tehnică a parizienilor.

ADVERTISEMENT

Pablo Aimar, inspiraţia lui Lionel Messi

Ronaldo şi Zinedine Zidane nu vor ocupa niciodată un loc la fel de mare, în inima lui Lionel Messi, ca Pablo Aimar. Considerat de mulţi ca un posibil urmaş al lui Diego Maradona, “El Mago” i-a influenţat definitiv cariera vedetei lui PSG.

“Pablo Aimar a fost şi încă este idolul meu. Îmi plăcea să-l urmăresc atunci când juca şi i-am urmărit întreaga cariera, încă de la începuturile lui la River Plate. A fost o inspiraţie pentru mine”, declara Lionel Messi.

La ceremonia de decernarea a Balonului de Aur din 2014, organizatorii evenimentului l-au surprins pe Lionel Messi cu un clip în care apărea Pablo Aimar. Starul lui PSG a fost vizibil emoţionat de cuvintele jucătorului care a evoluat, de-a lungul timpului, pentru Valencia, Real Zaragoza sau Benfica.


  • (P) Cota NETBET pentru Lille – PSG: 1,76 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT