Fotbal international

Lionel Messi împlinește vârsta de 31 de ani! Totul despre “Regele Leo”. Video

24.06.2018 | 10:17
Atacantul echipei FC Barcelona și al naționalei Argentinei, Lionel Messi, împlinește vârsta de 31 de ani

Superstarul echipei FC Barcelona, Lionel Andres Messi Cuccittini, împlinește astăzi 31 de ani și se află sub o mare presiune la Campionatul Mondial din Rusia. Echipa națională a Argentinei are un meci decisiv cu reprezentativa Nigeriei pentru calificarea în optimile de finală ale turneului final, aceasta fiind poate ultima șansă a decarului ”pumelor” de a-și trece în palmares titlul mondial.

Deseori comparat cu legendarul Diego Armando Maradona, Leo Messi a rămas dator țării sale natale, nereușind să câștige cu Argentina decât un titlu mondial la Under-20 (2005) și medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008). El mai are în palamres patru finale pierdute cu reprezentativa de seniori: la Campionatul Mondial din 2014 și la Copa America din 2007, 2015 și 2016.

Lionel Messi împlinește vârsta de 31 de ani

La împlinirea vârstei de 31 de ani, Lionel Messi a fost felicitat de soția sa Antonella Roccuzzo și de cei trei băieți ai săi, Thiago, Mateo și Ciro. Mai mult, Antonella a postat o poză în care apare alătuir de soțul ei și a scris: ”La mulți ani, iubitule! Te iubesc atât de mult! Mulțumesc că m-ai făcut cea mai fericită femeie din lume și pentru familia pe care am format-o. Aceasta este cea mai mare comoară a noastră. Îți doresc să fii fericit astăzi și toată viața ta”.

Feliz Cumple Amor ❤️ Te Amamos tanto!!! Gracias por hacerme la mujer mas feliz del mundo y por la familia que formamos que es nuestro mas grande TESORO❤️❤️❤️ Deseo que seas FELIZ hoy y SIEMPRE amor. #familiade5

A post shared by AntoRoccuzzo88 (@antoroccuzzo88) on

În acest moment, starul Argentinei se află în cantonament cu naționala în micul orășel Bronnițî din apropiere de Moscova, iar oficialitățile localității vor organiza o petrecere care va dura aproape şapte ore în onoarea lui Messi. Între orele 14:00 şi 21:00, pe o scenă amplasată aproape de Lacul Belskoe vor cânta mai multe formaţii şi cântăreţi locali. La ora 19:00, participanţii la festival sunt invitaţi la prezentarea unui tort aniversar, dedicat zilei de naştere a lui Lionel Messi. Chiar dacă starul Barcelonei se află în micuţul orăşel, şansele ca acesta să fie prezent la festival sunt minime.

Lionel Messi are o avere de 250 de milioane de euro

Lionel Messi este un om care nu are grija zilei de mâine, averea sa fiind estimată în acest moment la aproximativ 250 de milioane de euro. Numai din contractele de sponsorizare cu EA Sports, Ooredoo, Samsung, Lay’s, Audermars Piguet, Gillette, Dolce & Gabbana, Head & Shoulders, Gatorade și Pan Bimbo câștigă anual 23 de milioane de euro.

Atacantul echipei FC Barcelona și al naționalei Argentinei, Lionel Messi, împlinește vârsta de 31 de ani
Atacantul echipei FC Barcelona și al naționalei Argentinei, Lionel Messi, împlinește vârsta de 31 de ani

În planul afacerilor, Leo Messi a intrat în sectorul imobiliar. El a făcut prima achiziţie importantă în vara trecută, când a plătit 30 de milioane de euro pentru a deveni proprietarul unui hotel de patru stele din localitatea Sitges, situată la 20 de kilometri de Barcelona şi recunoscută drept un obişnuit loc de întâlnire al gay-ilor şi al lesbienelor din toată Europa. Odată pornit pe acest drum Messi a făcut în 2018 al doilea pas, de astă dată orientându-se spre un superhotel din celebra localitate Ibiza, locaţia El Vive, cu 52 de camere, o bijuterie în domeniu, cu bar pe acoperiş şi la care preţul unei camere pe noapte este între 300-600 euro, în funcţie de confort.

Pe lângă acestea, argentinianul mai deține și un restaurant cu tematică fotbalistică în Barcelona. Messi a ales să îşi amenajeze localul cu porţi de fotbal, table pe care sunt desenate tactici de joc şi cu tricouri.

Salariu astronomic pentru starul argentinian

La sfârșitul anului trecut, starul argentinian și-a prelungit contractul cu FC Barcelona până în 2021 și va încasa un salariu lunar de 2,2 milioane de euro plus bonusurile de performanță. Noua înțelegere dintre cele douăp părți are o clauză de reziliere uriașă în valoare de 700 de milioane de euro.

14 decembrie 2000 este ziua în care Lionel Messi semna prima sa înţelegere cu FC Barcelona. Puştiul de doar 13 ani îi luase ochii lui Carles Rexach, director sportiv al catalanilor, şi a decis să-i ofere un contract. Oficialul s-a întâlnit cu tatăl lui Messi la Pompeia Tennis Club şi după mai multe discuţii s-au pus de acord. Singura problemă era inexistenţa unor acte oficiale, astfel că Rexach a improvizat. Pe un şerveţel al restaurantului a scris termenii primului contract dintre FC Barcelona şi Lionel Messi.

Lionel Messi și Antonella Roccuzzo au trei băieți

Lionel Messi și Antonella Roccuzzo se știu din copilărie, însă au început o relație abia în 2008 și s-au afișat în public pentru prima dată după un an de zile. Cei doi și-au oficializat relația în vara anului trecut, nunta având loc la Rosario, orașul natal al ambilor. La eveniment, printre invitaţi s-au numărat toţi colegii de la Barcelona, plus câţiva de la naţionala Argentinei.

Atacantul echipei FC Barcelona și al naționalei Argentinei, Lionel Messi, împlinește vârsta de 31 de ani
Atacantul echipei FC Barcelona și al naționalei Argentinei, Lionel Messi, împlinește vârsta de 31 de ani

Messi și soția sa au împreună trei băieți. Cel mai mare, Thiago s-a născut în 2012, apoi a urmat Mateo în 2015, iar în acest an Antonella Roccuzzo l-a adus pe lume pe Ciro. Înainte de nașterea lui Ciro, Messi și-a caracterizat ceilalți doi băieți: ”Thiago iubeşte maşinile, motocicletele şi fotbalul. Joacă puţin, dar oboseşte. Mateo este un personaj, un teribilist. Sunt foarte diferiţi. Thiago este mai calm, Mateo este opusul, este un şmecher. Este minunat să-i vezi atât de diferiţi”.

La împlinirea a 31 de ani, Lionel Messi se mândrește cu cele 32 de trofee câștigate la FC Barcelona. În tricoul formației catalane el a cucerit nouă titluri în Primera Division, șase Cupe ale Spaniei, șapte Supercupe ale Spaniei, patru Ligi ale Campionilor, trei Supercupe ale Europei și trei Campionate Mondiale ale cluburilor. În plan individual, argentinianul a cucerit de cinci ori Balonul de Aur.

De când este la Barcelona, Messi a bătut mai multe recorduri: a devenit cel mai bun marcator din istorie în Primera Division şi în El Clasico, este omul cu cele mai multe titluri în tricoul catalanilor, dar şi fotbalistul care a înscris de cele mai multe ori din lovituri libere. În cele 637 de meciuri jucate pentru prima echipă a Barcelonei, argentinianul 552 de goluri.

Tags: