Fotbal international

Lionel Messi, în cărți pentru revenirea la Barcelona. Cum ar putea fi posibil transferul superstarului de la PSG

Leo Messi este aproape de revenirea la Barcelona, unde este dorit cu insistență. Președintele La Liga a explicat procedura prin care transferul s-ar putea materializa.
30.11.2022 | 14:07
Lionel Messi in carti pentru revenirea la Barcelona Cum ar putea fi posibil transferul superstarului de la PSG
Lionel Messi ar putea reveni la Barcelona. Argentinianul intră în perioada finală a contractului cu PSG. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Lionel Messi intră în ultimele șase luni de contract cu PSG cu care mai are înțelegere până în vara lui 2023. Aflat la Cupa Mondială din Qatar cu naționala Argentinei, Lionel Messi nu a luat vreo decizie asupra viitorului său. Xavi, fostul coleg al argentinianului, actualmente antrenor la Barcelona, a mărturisit că i-ar plăcea ca revenirea lui Messi pe Camp Nou să se concretizeze.

Xavi își dorește ca Lionel Messi să revină la Barcelona

Lionel Messi are de luat o decizie în perioada următoare, deoarece contractul cu PSG intră în perioada finală. Printre variantele următoarei destinații ale septuplului Balon de Aur se numără și Barcelona, echipa de suflet a argentinianului.

ADVERTISEMENT

Xavi, fostul coleg din lotul „blaugrana”, actualmente antrenor principal pe Camp Nou, își dorește ca Messi să revină la Barcelona, însă crede că mutarea va fi foarte greu de oficializat. „Catalanii” au mai multe restricții impuse din cauza crizei financiare prin care au trecut.

„Dacă Leo vrea să se întoarcă la Barcelona, cu siguranță. De ce nu? Continuă să fie numărul 1. Mi-ar plăcea să-i antrenez pe oricare dintre cei mari. Pe cei din Franța, de exemplu. Mi-ar plăcea să-i antrenez pe Mbappe, Neymar, Messi, acest tip de fotbaliști. Oricare dintre ei ar aduce un plus Barcelonei, dar este foarte greu”, a declarat Xavi, potrivit Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Factorul financiar, element esențial în revenirea lui Lionel Messi la Barcelona

Revenirea lui Lionel Messi la Barcelona a fost abordată și de Javier Tebas, președintele La Liga. Oficialul spaniol este convins că factorul financiar este un element esențial în vederea unui posibil transfer al lui Messi pe Camp Nou.

„Depinde de ceea ce câștigă. Dacă câștigă cât a câștigat înainte, nu este viabil să se întoarcă. Depinde de cât cere Messi. Nu știu ce vrea el. Sunt mai multe puncte de urmărit: în primul rând dacă vrea să plece de la PSG, în al doilea rând dacă PSG îl lasă să plece și în al treilea rând depinde de cât câștigă.

ADVERTISEMENT

Totul contează în funcție de aceste circumstanțe. Dacă toate trei sunt îndeplinite, iar în plus va fi și o sumă accesibilă pentru Barcelona, Messi ar putea semna. Totul depinde de cât câștigă el. Dacă câștigă cât a câștigat înainte, nu este viabil să se întoarcă”, a declarat Javier Tebas, conform sport.es.

Lionel Messi scrie istorie în tricoul Argentinei la Cupa Mondială din Qatar

Până când va lua o decizie în vederea viitorului său la echipa de club, Lionel Messi se află în această perioadă în Qatar pentru Campionatul Mondial 2022. Argentina, una dintre favoritele la câștigarea trofeului, nu și-a asigurat calificarea după primele două etape așa cum au făcut-o Brazilia și Portugalia.

ADVERTISEMENT

„Pumele” vor juca în ultimul meci cu Polonia, miercuri, 30 noiembrie, ora 21:00. Totuși, Lionel Messi a reușit să scrie istorie la ediția din 2022 a Cupei Mondiale. Fotbalistul lui PSG l-a egalat pe Diego Maradona la numărul de prezențe în tricoul Argentinei la Cupa Mondială – 21, dar și la golurile marcate la Campionatele Mondiale – 8, iar acum are șansa de a-l depăși pe „El Pibe D’Oro”.

ADVERTISEMENT