Sport

Lionel Messi, susținut de unul dintre cei mai importanți jucători din istoria lui PSG: „Atunci îl vom vedea cu adevărat”

Lionel Messi are nevoie de adaptare la Paris. Fără gol în Ligue 1, argentinianul primește încurajări din partea unuia dintre idolii de pe Parc des Princes.
02.11.2021 | 12:38
Lionel Messi sustinut de unul dintre cei mai importanti jucatori din istoria lui PSG Atunci il vom vedea cu adevarat
Lionel Messi, încurajat de unul dintre cei mai importanți jucători din istoria lui PSG: „Atunci îl vom vedea cu adevărat”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lionel Messi este încă departe de forma pe care a arătat-o la Barcelona. Purtătorul tricoului cu numărul 30 la Paris Saint-Germain n-a reușit încă să marcheze în campionat, deși este fotbalistul care a expediat cele mai multe șuturi pe spațiul porții.

Jocul lui Messi este extrem de criticat în Franța, chiar și după ultimul succes al parizienilor, cu Lille, scor 2-1. În timpul meciului, playmaker-ul argentinian a fost surprins stând pe jos aproximativ jumătate de minut.

ADVERTISEMENT

Messi n-a rezistat pe teren decât până la pauză, atunci când a fost înlocuit cu Mauro Icardi. Presa din Hexagon susține că vicecampioana Franței a jucat mai bine în repriza a doua, fără sextuplul câștigător al Balonului de Aur.

Lionel Messi, apărat pentru forma slabă de la PSG: „Are nevoie de timp să se adapteze”

PSG, care e pe locul 1 în Ligue 1, cu 31 de puncte, opt mai multe decât Nice, se pregătește acum pentru meciul cu RB Leipzig din grupele UEFA Champions League, în care Messi nu va juca, el lipsind de la ultimul antrenament și nefiind inclus de Pochettino în lot.

ADVERTISEMENT

În Liga Campionilor, Leo Messi a performat mult mai bine decât în campionat. Fotbalistul în vârstă de 34 de ani a marcat trei goluri în primele trei meciuri din grupe. Fost star al lui PSG și coechipier cu atacantul la echipa națională, Javer Pastore știe când adevăratul Messi își va arăta potențialul și la Paris.

„Nu sunt surprins că debutul în Ligue 1 este dificil, e normal, e prima dată când schimbă clubul. Eu am trecut prin două schimbări de mediu înainte să ajung în Franța. M-am mutat de la Cordoba la Buenos Aires, iar de acolo la Palermo. 

ADVERTISEMENT

E ceva nou pentru el. Colegii sunt noi, pe care nu îi cunoștea, un campionat pe care nu îl cunoștea, echipe împotriva cărora nu a mai jucat. 

Are nevoie de timp să se adapteze. Însă are calitate, în Champions League arată că e mereu prezent. E o competiție pe care o cunoaște, jucători pe care i-a întâlnit deja în diferite rânduri. Îl vom vedea pe adevăratul Messi în a doua parte a campionatului”, a spus Pastore pentru beIN Sport.

ADVERTISEMENT

269 de prezențe a bifat Pastore în cei șapte ani petrecuți la PSG, perioadă în care a marcat de 45 de ori. Mijlocașul argentinian a dat 61 de pase decisive la Paris, acolo unde a cucerit nu mai puțin de 15 trofee.

Messi visează la al șaptelea Balon de Aur: „Ar fi o nebunie”

Deși adaptarea la fotbalul francez mai durează, Leo Messi se gândește totuși la Balonul de Aur. Argentinianul, care în 2021 a cucerit Copa America, se luptă cu Robert Lewandowski să pună mâna pentru a șaptea oară pe premiul decernat celui mai bun fotbalist din lume. Messi e deținătorul celor mai multe Baloane de Aur, șase, cu unul mai mult decât Cristiano Ronaldo.

„Să obțin Balonul de Aur, ar fi o nebunie. Ar fi al șaptelea. Dar dacă nu-l câștig, nu văd acest lucru ca pe o ratare. A putea spune că acest trofeu este un bonus”, a declarat Messi.

ADVERTISEMENT