Fotbal international

Lionel Messi, înger și demon în prima repriză din PSG – Barcelona. Gol superb și penalty ratat. Greșeală mare a VAR

10.03.2021 | 23:10
Lionel Messi inger si demon in prima repriza din PSG  Barcelona Gol superb si penalty ratat Greseala mare a VAR
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a fost înger și demon în prima repriză a partidei dintre PSG și Barcelona, care s-a terminat la egalitate, 1-1. Mbappe a deschis scorul pentru campioana Franței în minutul 31, iar Messi a adus egalarea în minutul 37 cu un gol superb de la distanță.

Tot Messi putea face 2-1 în prelungirile primei reprize din penalty, însă mingea trimisă de starul argentinian a fost respinsă de Keylor Navas în bara transversală.

ADVERTISEMENT

Barcelona încă poate spera într-o nouă „remontada”, însă PSG este în continuare în avantaj cu trei goluri, după victoria din tur, de pe „Camp Nou”, 4-1.

Lionel Messi, înger și demon în prima repriză din PSG – Barcelona. Penalty-ul ratat trebuia repetat

Lionel Messi a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Barcelonei în prima repriză a returului cu PSG, reușind să înscrie un gol superb din afara careului, fără șanse pentru Keylor Navas, dar a ratat și un penalty care putea să îi ducă pe catalani în avantaj la pauză.

ADVERTISEMENT

Totuși, la penalty-ul ratat de Messi, putem vorbi și de o mare greșeală de arbitaj. VAR trebuia să intervină și să dicteze repetarea acestuia, deoarece Marco Verratti se afla în arcul de lângă propriul careu, înainte ca argentinianul să lovească mingea.

„Este scandalos! Unde e VAR-ul? Verratti, care a respins în corner, a intrat în arc înainte ca Messi să șuteze. Penalty-ul trebuia repetat!”, au scris jurnaliștii de la cotidianul Sport.

ADVERTISEMENT

Leo Messi nu a mai ratat un penalty în UEFA Champions League de la un meci din februarie 2015, contra lui Manchester City. Atunci, Joe Hart reușea să îi apere lovitura de la 11 metri starului argentinian.

Totodată, în urma golului reușit, Lionel Messi a ajuns la cota de 120 de goluri marcate doar în Champions League, fiind pe locul 2 în clasamentul celor mai buni marcatori, după Cristiano Ronaldo, dar înainte de Robert Lewandowski.

ADVERTISEMENT

Barcelona a dominat clar prima repriză

Barcelona a dominat copios prima repriză a duelului cu PSG, îns chiar și în aceste condiții, PSG a reușit să marcheze prima. La finalul primeri reprize, Barcelona a înregistrat o posesie de 73%, în timp ce PSG a avut doar 27%.

Totodată, catalanii au avut 9 șuturi pe poartă, iar de cealaltă parte, PSG a avut 3 șuturi pe spațiul porții lui Marc Andre-ter Stegen.

Tot Lionel Messi a fost și cel mai activ jucător din prima repriză cu 6 șuturi pe poartă, și cu 3 ocazii mari create, precum și cu 9 pase periculoase în interiorul careului, arată o statistică a jurnaliștilor de la Squawka Football.

  • 33 de ani a împlinit Lionel Messi pe 24 iunie
ADVERTISEMENT