Fotbal international

Lionel Messi, ironizat de un portar uriaș: „I-a luat multe meciuri să îmi dea un gol”

05.11.2020 | 19:13
Lionel Messi ironizat de un portar urias Ia luat multe meciuri sa imi dea un gol
ADVERTISEMENT

Considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, argentinianul Lionel Messi este un coșmar pentru fundașii adverși, dar și pentru portari. O excepție este Petr Cech, actualul sfătuitor al lui Frank Lampard la Chelsea. 

Statisticile lui Messi în meciurile contra echipelor englezești sunt de-a dreptul impresionante, însă atunci când în fața argentinianului s-au aflat Chelsea și Petr Cech, lucrurile nu au stat atât de bine pentru vedeta Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Lui Messi i-au trebuit multe meciuri pentru a reuși să îl învingă pe Petr Cech, iar gheața a fost spartă doar după ce portarul ceh a ajuns să joace pentru Arsenal.

Lionel Messi, duel greu cu Petr Cech: „A ratat penalty-uri, a tras în bară, am apărat eu, dar cert e că nu a reușit să mă învingă”

Petr Cech a fost printre cei mai mari portari din istoria fotbalului și, cu certitudine, cel mai important goalkeeper pe care l-a avut Chelsea. De patru ori câștigător al titlului în Premier League și cu un trofeu UEFA Champions League în palmares, goalkeeperul adus de „albaștri” de la Rennes a intrat în inima fanilor de pe Stamford Bridge atât datorită performanțelor reușite, cât și grație atitudinii sale extrem de profesioniste.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care Cech este atât de iubit la Londra este reprezentat și de prestațiile sale fabuloase în meciurile disputate de Chelsea contra Barcelonei și a lui Leo Messi, superstarul considerat de mulți oameni drept cel mai bun fotbalist din istorie. Cu Cech în poartă, Chelsea nu a primit niciun gol de la Messi pe parcursul a șapte întâlniri în UCL!

„I-a luat mult timp să marcheze împotriva mea. Vreo 10 meciuri. Eram la Arsenal când a reușit, în sfârșit. A ratat penalty-uri, am apărat eu, a tras în bară, dar niciodată nu a marcat împotriva mea cât timp am fost la Chelsea. A fost o plăcere să nu primesc gol de la el”, a mărturisit portarul pentru programul oficial de joc pregătit de formația londoneză înaintea duelului din UEFA Champions League cu FC Rennes, anunță Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Cech și-a amintit și de episodul semifinalei istorice din 2012, când Chelsea a reușit să se califice în finala pe care avea să o și câștige la Munchen, contra gazdelor de la Bayern. Atunci, Lionel Messi a ratat pe Camp Nou un penalty pe când scorul era 2-1 pentru Barcelona și 2-2 la general. Partida s-a încheiat cu scorul de 2-2, Chelsea revenind de la 0-2, cu un om în minus.

„Penalty-ul din 2012, de pe Camp Nou, a fost un moment definitoriu. Mă gândeam la ce aș putea face, la ce o să facă el. Iar strategia mea a fost să aștept până când o să pot observa cum va lovi mingea. Așa că atunci când m-am aruncat în direcția bună, a știut și el că trebuie să trimită mingea sus, pentru a mă putea învinge. Numai că a trimis-o prea sus și a lovit transversala.

ADVERTISEMENT

Acel meci, în general, a fost imens. Când ești condus pe Camp Nou cu 2-0 și ai și un om în minus încă din prima repriză, te gândești că urmează o noapte foarte lungă. Am avut prieteni la meci care mi-au mărturisit că la 0-2 vorbeau despre cine nu și-ar dori să fie în momentele acelea. Cu toții au căzut de acord că n-ar vrea să fie în locul portarului”, a mai spus Cech.

A fost reactivat de Frank Lampard

Plecat de la Chelsea la Arsenal în 2015, după 14 sezoane pe Stamford Bridge, Cech nu a reușit să câștige Premier League și cu „tunarii”, iar după retragere s-a întors la clubul pe care îl iubește. Nu a făcut-o ca jucător, ci doar ca sfătuitor al lui Frank Lampard. De altfel, la Arsenal se afla Cech și când și-a stricat recordul contra lui Messi. El a primit gol după 10 ore și 11 minute jucate împotriva argentinianului, în 2016, pe parcursul unui duel disputat pe Emirates și câștigat de Barcelona cu 2-0.

Criza de portari apărută la club, după ce Kepa Arrizabalaga a comis gafă după gafă, i-a determinat pe oficialii londonezi să caute un nou portar, iar soluția salvatoare a fost oferită chiar de către Cech. Venit de la Rennes în 2004, cehul a propus chiar un goalkeeper al clubului francez. Este vorba despre Edouard Mendy, senegalezul care a semnat până în 2025 cu Chelsea și care nu a primit gol în șase din șapte partide jucate ca titular pentru formația lui Lampard.

În același timp, Lampard și-a luat măsuri de precauție și l-a trecut pe lista de jucători eligibili pentru Premier League chiar pe Petr Cech. În vârstă de 38 de ani, cehul ar putea evolua în cazul în care la club apare o criză de coronavirus, acesta fiind argumentul folosit de Lampard pentru a justifica „reactivarea” portarului, retras încă din 2019.

ADVERTISEMENT