Sport

Lionel Messi îşi prelungeşte contractul cu FC Barcelona. Când expiră noua înţelegere

Argentinianul Lionel Messi a ajuns la un acord cu FC Barcelona pentru prelungirea contractului scadent la 30 iunie. Noua înţelegere e valabilă pentru două sezoane.
27.06.2021 | 19:58
Lionel Messi isi prelungeste contractul cu FC Barcelona Cand expira noua intelegere
ADVERTISEMENT

Lionel Messi îşi ţine fanii pe jar. Actualul contract îi expiră pe 30 iunie 2021, iar catalanii sunt disperaţi că l-ar putea pierde pe căpitanul şi cel mai bun jucător al lor.

Veştile bune însă par să apară. Reputatul jurnalist Fabrizio Romano a anunţat pe twitter că FC Barcelona şi starul argentinian au ajuns la un acord final pentru prelungirea înţelegerii.

ADVERTISEMENT

„Prelungirea contractului lui Lionel Messi cu FC Barcelona se face în sfârşit. 

Conducerea clubului şi tabăra lui Messi sunt ‘încrezători’ să anunţe, săptămâna viitoare, o nouă înţelegere valabilă până în iunie 2023.

Ambele părţi implicate lucrează pentru reglarea ‘ultimelor detalii’ în ceea ce priveşte clauzele din contract“, a scris italianul.

ADVERTISEMENT

Messi a vrut să plece

Lionel Messi a fost foarte aproape să o părăsească pe FC Barcelona la finalul sezonului precedent. Argentinianul avea o clauză prin care putea să plece gratis, dacă anunţa clubul înainte de o dată stabilită. Din cauza pandemiei, anunţul starului a venit după acea dată, astfel că a fost nevoit să rămână pe Camp Nou.

Între timp, conducerea Barcelonei s-a schimbat, în locul lui Jose Maria Bartomeu venind Joan Laporta, un mare fan al lui Messi, care a declarat încă de la început că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a-l convinge să rămână.

ADVERTISEMENT

Barcelona l-a adus şi pe Sergio Aguero de la Manchester City, pentru a-l face pe Messi să semneze prelungirea. Cei doi argentinieni sunt buni prieteni şi colegi la naţională. De altfel, Messi este naşul lui Benjamin, fiul lui Sergio Aguero şi nepotul lui Diego Armando Maradona.

„Sunt calm, îl veți vedea din nou pe Camp Nou. Aici îi place lui să câștige. Nici nu vreau să mă gândesc la un eventual refuz. Nu pot să accept așa ceva.

ADVERTISEMENT

Știu că există echipe care au oferte mai bune din punct de vedere financiar, dar și noi îi oferim un proiect interesant, știm ce-și dorește, nu este nevoie să-l seducem.

Aș vrea să vă spun că am bătut palma, dar nu este așa, sperăm să parafăm totul cât mai repede, vrem să construim și o echipă competitivă în jurul lui. S-ar putea pe 24, e cifra zilei sale de naștere, poate pe 29, e cifra zilei mele de naștere”, declara în urmă cu mai multe zile Joan Laporta.

Lionel Messi a împlinit 34 de ani pe 24 iunie. De-a lungul carierei sale a jucat numai pentru Barcelona la nivel de club. A evoluat în 778 de meciuri, marcând 672 de goluri şi oferind 305 pase decisive pentru colegii lui.

  • 6 trofee Balonul de Aur are Messi, cele mai multe din istorie
  • 4 Ligi ale Campionilor a câştigat cu Barcelona
  • 10 campioane, 7 Cupe şi 8 Supercupe a cucerit în Spania.
ADVERTISEMENT
Tags: