Sport

Seara recordurilor la PSG, în Liga Campionilor! Ce borne istorice au atins Lionel Messi şi Kylian Mbappe

PSG a avut o primă repriză perfectă în meciul cu Brugge, iar Lionel Messi şi Kylian Mbappe au atins câteva recorduri cu această ocazie, în Liga Campionilor.
07.12.2021 | 20:47
Seara recordurilor la PSG in Liga Campionilor Ce borne istorice au atins Lionel Messi si Kylian Mbappe
ADVERTISEMENT

PSG a pornit ca din puşcă în meciul cu Brugge, ultimul din faza grupelor Ligii Campionilor. După doar 71 de secunde, Kylian Mbappe a deschis scorul pe “Parc des Princes”, iar cu această ocazie a ajuns la golul 30 în cea mai importantă competiţie europeană.

Lionel Messi şi Kylian Mbappe, recorduri la PSG, în Liga Campionilor

Kylian Mbappe a devenit cel mai tânăr fotbalist care atinge borna de 30 de goluri marcate în Liga Campionilor. După şase minute, atacantul a înscris din nou în poarta lui Club Brugge, reuşind dubla în 6 minute şi 23 de secunde.

ADVERTISEMENT

În minutul 38, Lionel Messi a marcat al treilea gol al lui PSG, în meciul cu Brugge, după un şut din afara careului. Fotbalistul de 34 de ani a reuşit dubla în minutul 76, când a înscris din penalty. Formaţia belgiană este cea de-a 38 împotriva căreia marchează starul argentinian, în Liga Campionilor. Doar Cristiano Ronaldo mai reuşise această performanţă.

Lionel Messi a reuşit să devină al treilea fotbalist care marchează în primele trei meciuri jucate pe “Parc des Princes”, în Liga Campionilor. Fotbalistul de 34 de ani înscrisese un gol în victoria cu Manchester City, scor 2-0, şi o dublă în succesul cu RB Leipzig, scor 3-2.

ADVERTISEMENT

O performanţă asemănătoare a mai fost reuşită, la PSG, de George Weah, în sezonul 1994-1995, şi de Neymar, în sezonul 2017-2018.

Lionel Messi, primul gol după ce a câştigat Balonul de Aur 2021

Lionel Messi a primit Balonul de Aur 2021, pe 29 noiembrie, însă argentinianul a avut de atunci evoluţii modeste la PSG. În Ligue 1, cu Nice şi Lens, argentinianul nu s-a lipit de gol şi a fost intens criticat, mai ales după ce specialiştii au susţinut că Robert Lewandowski merita premiul.

ADVERTISEMENT

“Îl felicit pe Leo Messi, un jucător impresionant și un fotbalist legendar, dar Balonul de Aur 2021 nu îi aparține, nu de această dată. Balonul de Aur îi aparține lui Lewandowski”, spunea Pini Zahavi, impresarul lui Robert Lewandowski, după ce Messi a primit Balonul de Aur 2021.

Golul cu Brugge este primul pentru Lionel Messi, după ce a câştigat Balonul de Aur 2021. Reuşita a venit în ziua când IFFHS a anunţat echipa ideală a anului, iar fotbalistul de 34 de ani şi-a găsit un loc în primul “11”.

ADVERTISEMENT

PSG merge în optimile de finală de pe locul 2

PSG este calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor, de pe locul 2. Francezii nu mai au nicio şansă să o depăşească pe Manchester City, după ce campioana Angliei s-a impus în meciul direct, din etapa a 5-a, scor 2-1.

Calificată de pe locul 2, PSG va avea emoţii la tragerea la sorţi pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor, eveniment programat să aibă loc luni, 13 decembrie, de la ora 13:00.

PSG va întâlni una dintre echipele clasate pe locul 1 în celelalte grupe, printre posibilii adversari fiind nume grele precum Liverpool, Bayern Munchen sau Manchester United. În plus, parizienii vor juca manşa retur în deplasarea.

ADVERTISEMENT