Lionel Messi, la Manchester City?! Ce plănuiesc englezii

Andrei David   
în Fotbal international
03/11/2020, 13:25
Lionel Messi, la Manchester City?! Ce plănuiesc englezii
Lionel Messi, la Manchester City?! Ce plănuiesc englezii. FOTO: hepta.ro

Telenovela plecării lui Lionel Messi de la Barcelona a fost cel mai discutat subiect al verii, iar Manchester City părea principala favorită în a-şi asigura serviciile argentinianului. Discuţiile au căzut din cauza aspectului financiar, dar englezii nu renunţă la ideea de al transfera pe Messi şi reiau „atacurile“.

Contractul superstarului catalanilor expiră în vara viitoare, iar Manchester City vrea să profite de acest lucru. Practic, din iarnă, Messi poate semna liber cu orice club.

Iar conducerea de pe Ettihad Stadium ştie acest lucru şi vrea să îi propună o înţelegere, conform presei din Marea Britanie. Există chiar şi posibilitatea ca argentinianul să nu încheie sezonul în tricoul Barcelonei.

Clauza de reziliere a lui Messi, marele impediment

În ultima fereastră de transferuri, Machester City a încercat să îl transfere pe Messi liber de contract. Argentinianul avea o clauză în contract conform căreia putea părăsi Camp Nou fără sumă de transfer, dacă notifica Barcelona despre acest lucru înainte de 30 iunie 2020.

Supărat pe situaţia de la club, decarul a vrut să activeze această clauză, dar a făcut-o prea târziu, după expirarea termenului limită. Josep Maria Bartomeu, preşedintele de atunci, între timp demisionar, al Barcelonei, s-a opus cu vehemenţă despărţirii de Messi.

Aşa că, orice formaţie aspirantă la serviciile acestuia a fost nevoită să achite suma de reziliere a contractului cu echipa catalană: 700 de milioane de euro. Prea mult chiar şi pentru Manchester City, care avea deja pregătit contractul pentru argentinian.

Lionel Messi ar fi semnat pe 5 ani, primii trei la Manchester şi ultimii doi la clubul satelit din MLS, New York City FC, pentru un salariu de 40 de milioane net pe sezon.

Manchester City stă la pândă

Potrivit presei din Insulă, Barcelona este conştientă că Messi poate pleca vara viitoare complet gratis de la echipă. De aceea, ia în calcul chiar şi ideea de a-l vinde în perioada de transferuri din iarnă, pentru a putea obţine o sumă de bani.

După demisia lui Bartomeu, fanii catalanilor sperau ca starul lor să revină asupra ideii de a părăsi clubul şi să înceapă negocierile pentru prelungirea contractului. Chiar şi înlocuitorul lui Bartomeu, interimarul Carles Tusquets, a precizat că relaţia Messi-Barcelona a reintrat în normal.

Totuşi, Manchester City nu îşi pierde speranţa şi stă la pândă. „Este un talent incredibil, cineva care poate avea un impact semnificativ asupra oricărui club din lume pe teren și în afara terenului. Este cel mai bun jucător din lume, este cel mai bun jucător din generația sa. Cred că orice club din lume ar dori să exploreze posibilitatea ca acesta să se alăture echipei lor. Dacă Leo Messi părăsește Barca și devine o posibilitate, am putea explora opțiunea semnării sale“, a declarat Omar Berrada, directorul financiar al englezilor.

Închide ×