Fotbal international

Lionel Messi, misiune dificilă pentru a șaptea ”Gheată de Aur”. Robert Lewandowski, mare favorit după jumătatea sezonului

24.12.2019 | 17:49
Lionel Messi misiune dificila pentru a saptea Gheata de Aur Robert Lewandowski mare favorit dupa jumatatea sezonului
ADVERTISEMENT

Lionel Messi, omul-record al celor de la FC Barcelona, actualul deținător al ”Balonului de Aur”, are o misiune dificilă în acest sezon în lupta pentru o nouă ”Gheată de Aur”, trofeu destinat celui mai bun marcator din fotbalul european. La jumătatea sezonului, starul catalanilor este la distanță destul de mare de un alt jucător-record, Robert Lewandowski.

Lionel Messi, misiune dificilă pentru a șaptea ”Gheată de Aur”. Robert Lewandowski, mare favorit după jumătatea sezonului

Jumătatea sezonului din majoritatea campionatelor importante ale Europei îl găsește pe Robert Lewandowski lider în clasamentul celor mai buni marcatori.

ADVERTISEMENT

Vârful celor de la Bayern Munchen a marcat 19 goluri în prima jumătate a campionatului. Polonezul din atacul celor de la Bayern Munchen a fost de neoprit și în Champions League, acolo unde a marcat 10 goluri în faza grupelor.

Pe locul secund în clasamentul live pentru ”Gheata de Aur” a sezonului 2019-2020 se află un alt jucător din Bundesliga. Timo Werner, vârful liderului din Germania, RB Leipzig, a ajuns la 18 goluri după primele 17 runde din tur.

ADVERTISEMENT

Premier League și Serie A dau ocupanții locului 3 în această ierarhie. La egalitate sunt atacantul lăsat acasă de CFR Cluj în Europa League, Ciro Immobile (Lazio), și golgheterul din Premier League, Jamie Vardy (Leicester).

Lionel Messi, doar pe locul 5

Deținătorul en-titre a ”Ghetei de Aur”, Lionel Messi, se află doar pe locul 5 în clasamentul în curs al sezonului. Starul Barcelonei are 13 goluri marcate în primele 18 etape. Trebuie menționat faptul că sud-americanul a bifat doar 13 meciuri în acest sezon de La Liga.

ADVERTISEMENT

Messi se află la egalitate în acest top cu Wissam Ben Yedder (AS Monaco). Rivalul lui Messi de la Real Madrid, Karim Benzema, e pe locul 5, cu 12 goluri marcate. Tot 12 goluri are și belgianul lui Inter, Romelu Lukaku.

Clasamentul pentru ”Gheata de Aur” înainte de finalul lui 2019:

  1. Robert Lewandowski (Bayern) 19 goluri – 38 de puncte
  2. Timo Werner (RB Leipzig) 18 goluri – 36 de puncte
  3. Ciro Immobile (Lazio)/Jamie Vardy* (Leicester) 17 goluri – 34 de puncte
  4. Lionel Messi (Barcelona)/Wissam Ben Yedder (Monaco) 13 goluri – 26 de puncte
  5. Karim Benzema (Real)/Romelu Lukaku (Inter) 12 goluri – 24 de puncte
ADVERTISEMENT

*Jamie Vardy mai are două meciuri cu Leicester în 2019 în Premier League

Lionel Messi, recordman al ”Ghetelor de Aur”

În octombrie, Lionel Messi a intrat în posesia celei de-a șasea ”Ghete de Aur” din întreaga carieră. Argentinianul a marcat 36 de goluri, lăsându-i în urma sa pe Kylian Mbappe (33 de goluri).

Messi a devenit primul jucător din istoria fotbalului cu șase ”Ghete de Aur” câștigate, lăsându-l în urmă pe Cristiano Ronaldo (4) și primul jucător care câștigă trei ani la rând acest trofeu (2016-2017, 2017-2018 și 2018-2019).

ADVERTISEMENT