Sport

Lionel Messi nu mai are încasările fabuloase de altădată. Suma uriașă pe care o pierde zilnic

Din dorința de a-și ajuta echipa de suflet să depășească problemele financiare, starul argentinian ar fi dispus să accepte o reducere semnificativă a salariului.
10.07.2021 | 18:55
Lionel Messi nu mai are incasarile fabuloase de altadata Suma uriasa pe care o pierde zilnic
ADVERTISEMENT

Liber de contract din 30 iunie, Lionel Messi și-ar fi dat acordul să evolueze în continuare pentru Barcelona, în ciuda faptului că încasările sale nu se vor mai putea ridica la nivelul celor din anii precedenți.

Conform   L’Equipe, noua înțelegere prevede o reducere de peste 50% a salariului, ceea ce înseamnă că va primi „doar” 36 de milioane de euro. Mai exact, datele indică o „gaură” financiară de 100.000 de euro pe zi, în condițiile în care era plătit cu 74,9 milioane de euro pe an.

ADVERTISEMENT

17 ani a petrecut starul argentinian pe Camp Nou, la nivel de seniori, iar bilanțul aproape că nu poate fi descris în cuvinte. Vorbim despre 672 de goluri marcate în toate competițiile și 34 de trofee cucerite, printre care se numără 10 titluri de campion al Spaniei și 10 cupe internaționale.

„Gaură” financiară uriașă pentru Lionel Messi. Ar fi acceptat reducerea salariului pentru a rămâne la Barcelona

Sunt calm, îl veți vedea din nou pe Camp Nou. Aici îi place lui să câștige. Nici nu vreau să mă gândesc la un eventual refuz. Nu pot să accept așa ceva.

ADVERTISEMENT

Știu că există echipe care au oferte mai bune din punct de vedere financiar, dar și noi îi oferim un proiect interesant, știm ce-și dorește, nu este nevoie să-l seducem.

Aș vrea să vă spun că am bătut palma, dar nu este așa, sperăm să parafăm totul cât mai repede, vrem să construim și o echipă competitivă în jurul lui. Oricum, de asta l-am adus și pe Aguero, să-l bată la cap pe Messi în fiecare zi la Copa America ca să semneze prelungirea”, declara, cu ceva timp în urmă, președintele Barcelonei, Juan Laporta.

ADVERTISEMENT

În ciuda optimismului său, Lionel Messi nu și-a pus încă semnătura pe noul contract. Cel mai probabil, decizia va fi luată imediat după finala Copei America, Argentina – Brazilia, programată duminică dimineața, la ora 03:00 (n.r. ora României), pe celebrul stadion „Maracana” din Rio de Janeiro.

Avertismentul președintelui La Liga. În ce condiții îl poate păstra Barcelona pe Messi

Având în vedere că a depășit plafonul salarial impus cluburilor din La Liga, Barcelona este obligată să echilibreze cât mai repede posibil balanța financiar – contabilă, prin reducerea semnificativă a cheltuielilor. Cu alte cuvinte, pentru a evolua în continuare pe Camp Nou, Lionel Messi trebuie să accepte un salariu mult mai mic față de anii precedenți.

ADVERTISEMENT

Dintre pierderile financiare ale cluburilor de aproximativ 700 de milioane de euro în sezonul 2020-2021, jumătate sunt ale Barcelonei. Sunt alte cluburi mai care au făcut mai multe eforturi de a evita acest lucru. Real Madrid a gestionat pandemia foarte bine.

Dintre cluburile mari, ei au făcut acest lucru cel mai bine. Barcelona câștigă cupa în ceea ce privește pierderile financiare. Barcelona a depășit limitele salariale. Trebuie să facă un efort semnificativ.

Sperăm că îl vor păstra pe Messi, dar, în acest caz, va fi necesar să renunțe la alți jucători. Trebuie să restructureze datoriile. Dacă fac acest lucru, situația nu va fi gravă.

Barcelona a împins întotdeauna la limită cheltuielile salariale. Regulile salariale nu vor fi schimbate sau relaxate. Nu vom schimba nicio regulă pentru Messi”, a avertizat președintele La Liga,  Javier Tebas.

ADVERTISEMENT