Sport

Oficial! Lionel Messi nu va mai juca la FC Barcelona. Fanii catalanilor, în stare de şoc. Video

Lionel Messi este istorie pentru FC Barcelona. Clubul catalan a anunţat că argentinianul nu va mai juca pe "Camp Nou".
06.08.2021 | 10:15
Oficial! Lionel Messi nu va mai juca la FC Barcelona. Fanii catalanilor, în stare de şoc. Video
Fanii Barcelonei au ieșit pe străzi după anunțul despărțirii de Lionel Messi și au criticat regulile financiare impuse de La Liga care au dus la această dramă. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
06-08-2021
07:16

Imagini incredibile cu suporterii Barcelonei

Fanii Barcelonei au ieșit pe străzi după anunțul despărțirii de Lionel Messi și au criticat regulile financiare impuse de La Liga care au dus la această dramă.

Suporterii s-au strâns în fața stadionului Camp Nou, iar unii dintre ei au fost surprinși plângând pentru că nu vor mai putea să-l vadă pe unul dintre cei mai mari fotbaliștii din toate timpurile în tricoul echipei favorite.

ADVERTISEMENT
05-08-2021
21:13

Barcelona, clip emoționant după despărțirea de Messi

La puțin timp după anunțul oficial al despărțirii de Leo Messi, clubul FC Barcelona a postat pe conturile oficiale de social media un clip emoționant, prin intermediul căruia și-a luat „adio” de la fostul căpitan „blaugrana”.

„Mulțumim, Leo!” a fost mesajul ce a însoțit imaginile video, clipul cu o durată de 7 minute prezentând secvențe din întreaga carieră a argentinianului la clubul de pe Camp Nou.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

 

05-08-2021
19:54

Cine i-a dat lui Lionel Messi vestea comunicatului emis de Barcelona

Conform Mundo Deportivo, oficialii Barcelonei l-au contactat pe Jorge Messi, tatăl şi impresarul lui Lionel, pentru a-i transmite textul comunicatului. Starul argentinian a fost şocat când a aflat că aceştia au decis să sisteze negocierile. Fotbalistul de 34 de ani se întorsese miercuri de la Ibiza şi urma ca joi să semneze contractul, însă totul a picat pe ultima sută de metri.

FC Barcelona a anunţat joi seară, printr-un comunicat de presă, că Lionel Messi nu va mai juca la FC Barcelona. Contractul argentinianului cu formaţia blaugrana expirase în această vară, iar cele două părţi nu au mai ajuns la un numitor comun pentru un nou acord.

Lionel Messi nu va mai juca la FC Barcelona

“Leo Messi nu va mai continua la FC Barcelona. Cu toate că s-a ajuns la un acord între Barcelona şi Lionel Messi, un contract între cele două părţi nu a putut fi semnat din cauza unor obstacole financiare şi structurale (conform normativelor La Liga).

ADVERTISEMENT

În lumina acestor evenimente, Lionel Messi nu va mai juca la Barcelona. Ambele părţi regretă profund faptul că nu au putut fi îndeplinite dorinţele jucătorului şi ale clubului.

Barcelona îi mulţumeşte din inimă pentru contribuţia adusă în creşterea acestui club şi îi urează tot binele în viaţa sa personală şi profesională”, au anunţat catalanii.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Barcelona nu a mai putut să-i ofere un salariu astronomic lui Lionel Messi

Barcelona a ajuns la datorii istorice, de peste 1.000.000.000 de euro, iar oficialii clubului s-au văzut obligaţi să reducă bugetul salarial, decizie impusă de La Liga.

De altfel, Javier Tebas, preşedintele primei ligi din Spania, spunea în urmă cu o lună că nu va fi acceptată o încălcare a plafonului salarial pentru Lionel Messi.

“Dacă va semna noul contract, o să trebuiască să tăiaţi din altă parte. Nu-i vom face niciun cadou lui Messi”, spunea Javier Tebas, conform Mundo Deportivo, la începutul lunii iulie.

ADVERTISEMENT

Platforma barcablaugranes.com notează că una dintre cauzele pentru care cele două părți nu pot continua colaborarea se datorează și faptului că Barcelona nu poate participa la Superliga Europeană.

Proiectul, care ar fi reprezentat o sursă de venituri impresionantă pentru cluburile participante, a fost interzis de UEFA, iar cluburile care au inițiat proiectul vor achita despăgubiri de zeci de milioane de euro, chiar dacă între timp s-au retras.

Sursa citată amintește și de infuzia de capital pe care La Liga ar urma să o primească din partea unui fond de investiții (aproximativ 2,7 miliarde de euro), infuzie despre care spune, însă, că nu ar salva situația financiară extrem de complicată a Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Din suma de 2,7 miliarde de euro prin cae fondul de invstiții ar achiziționa 10% din drepturile La Liga, Barcelona va încasa cei mai mulți bani, 270 de milioane de euro, cu 9 milioane mai multe decât rivala Real Madrid.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE