Sport

Motivul pentru care Lionel Messi nu a ajuns la Manchester City! Pep Guardiola, enervat de o decizie a argentinianului

În momentul în care a devenit clar că Lionel Messi nu poate continua la Barcelona, înaintea începerii actualului sezon, printre cluburile interesate de serviciile argentinianului s-a numărat și Manchester City.
21.11.2021 | 09:05
Motivul pentru care Lionel Messi nu a ajuns la Manchester City Pep Guardiola enervat de o decizie a argentinianului
ADVERTISEMENT

Antrenorul de pe Etihad, Pep Guardiola, dorea o discuție cu Lionel Messi, înainte ca acesta să semneze cu PSG, numai că nu a putut trece peste cele întâmplate în 2020.

Pep Guardiola a demonstrat că este un antrenor foarte hotărât, indiferent de numele vedetei cu care tratează. Acest lucru l-a aflat până și Leo Messi.

ADVERTISEMENT

Messi l-a refuzat pe Guardiola

În urmă cu un an, au existat discuții ca Lionel Messi să plece de pe Camp Nou. Pep Guardiola, când a aflat despre aceste zvonuri, l-a sunat personal pe sextuplul câștigător al Balonului de Aur, însă argentinianul nu a fost cooperant.

Acest lucru a fost de-ajuns pentru un antrenor cu personalitate cum este Pep Guardiola.

Chiar Lionel Messi l-a sunat pe Pep Guardiola atunci, să îi spună că ar fi dispus să se alăture celor de la Manchester City. Când însă lucrurile au luat o altă turnură, iar Messi a renunțat inclusiv la ideea de a-i da în judecată pe catalani, Guardiola nu a mai fost interesat să conlucreze cu fostul său elev.

ADVERTISEMENT

Legătura dintre Messi și Guardiola a intrat în impas, iar antrenorul englezilor le-a cerut oficialilor clubului să îi transfere pe Harry Kane și Jack Grealish.

Jack Grealish, cel mai scump jucător britanic

În ciuda relației vechi dintre Messi și Guardiola, tricoul cu numărul 10 la Manchester City a ajuns în posesia lui Jack Grealish.

ADVERTISEMENT

Acesta a devenit cel mai scump transfer din istoria fotbalului britanic, după tranzacția care a adus în conturile celor de la Aston Villa suma de 100 de milioane de lire sterline.

Înaintea lui Messi, un alt mare jucător, Zlatan Ibrahimovic, a aflat că nu există cale de reconciliere, odată ce l-ai refuzat pe Guardiola.

ADVERTISEMENT

Ironic, cel mai bun moment pentru Lionel Messi în tricoul celor de la PSG, este golul senzațional din septembrie, în grupele Ligii Campionilor, când parizienii au învins pe Manchester City cu 2-0.

Tot ca o ironie, Messi a început, în acest sezon, mai multe meciuri ca titular pentru Argentina, comparativ cu echipa de club, în vreme ce antrenorul de la PSG, Mauricio Pochettino, se chinuie să găsească echilibru într-o formație în care să încapă toate cele trei vedete: Messi, Neymar și Mbappe.

Miercuri seară, Messi vine pe Etihad în calitate de oaspete, în Liga Campionilor, pentru derby-ul cu Manchester City. În grupă se mai află echipe incomode precum Brugge sau RB Leipzig.

Guardiola l-a antrenat pe Messi la prima echipă a catalanilor între 2008 și 2012. Palmaresul comun al celor doi numără trei titluri, două Cupe ale Spaniei, trei Supercupe ale Spaniei, două trofee Liga Campionilor, două Supercupe europene și cucerirea de două ori a Campionatului Mondial al Cluburilor.

ADVERTISEMENT