Fotbal international

Lionel Messi pleacă de la Barcelona! Starul catalan a oprit negocierile pentru prelungirea contractului

03.07.2020 | 10:53
Lionel Messi pleaca de la Barcelona Starul catalan a oprit negocierile pentru prelungirea contractului
ADVERTISEMENT

Barcelona stă pe un butoi cu pulbere. Rezultatele din ultimele săptămâni au făcut ca tensiunile să explodeze în vestiarul blaugrana, mai ales că după ani buni catalanii sunt aproape să piardă supremația în La Liga, fiind la patru puncte distanță de marele rival Real Madrid.

Devine tot mai evident faptul că se petrece un moment de criză profundă, care nu poate fi depășit decât prin luarea unor măsuri de urgență, pentru ca daunele să nu fie de proporții, pentru că în august urmează și confruntările din Champions League.

ADVERTISEMENT

Dezastrul total pentru felul în care este construită echipa blaugrana de mai bine de un deceniu ar fi plecarea starului argentinian Lionel Messi, sătul de tot ceea ce se petrece și i se pun în cârcă.

Lionel Messi vrea să plece de la Barcelona, pentru că e învinuit că impune transferurile și plecările

Concret, Lionel Messi ar vrea să plece de pe Nou Camp după 15 ani de mariaj cu foarte multe momente de succes, pentru că tot mai insistente sunt vocile care susțin că el este de fapt factotum în club, nu numai în vestiar, impunând ce transferuri să se facă și cine trebuie să plece.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi, 33 de ani, s-a săturat să fie învinuit pentru tot ce nu funcționează la Barcelona și a stopat negocierile pentru prelungirea contractului care expiră în 2021, pregătindu-și despărțirea de club, situație care ar dărâma complet tot eșafodajul construit pe Nou Camp în jurul aegentinianului.

I-a cerut tatălui său să suspende negocierile pentru noul contract

Situația pare a fi cât se poate de serioasă, pentru că informația a fost difuzată de unul dintre cele mai serioase posturi de radio, Cadena Ser. Căpitanul catalanilor suspectează că informațiile  sunt alimentate chiar de conducerea blaugrana și le-ar fi comunicat deja decizia celor mai importanți jucători, scârbit de faptul că este scos țap ispășitor.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi are ca agent chiar pe tatăl său, Jorge Messi și i-a cerut acestuia să îi comunice președintelui Josep Bartomeu că sistează desfășurarea negocierilor în vederea semnării unui nou contract.

Are o clauză care îi dă voie să plece oricând din motive fizice

Actualul contract al argentinianului expiră în vara anului 2021 și Bartomeu a insistat ca vedeta să vină la masa negocierilor pentru o nouă înțelegere, în urma căreia ar urma să ajungă la un salariu anual de 50 milioane euro, cu cinci milioane mai mult decât cel actual.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a ținut să precizeze la semnarea contractului actual, care expiră vara viitoare, că își rezervă dreptul de a părăsi oricând echipa, dacă va simți că sunt probleme fizice care îl împiedică să mai dea randamentul scontat.

ADVERTISEMENT