News

Lionel Messi, aproape să scrie o nouă pagină de istorie a fotbalului în 2020! Toate recordurile pe care argentinianul le poate doborî în acest an

03.01.2020 | 15:21
Lionel Messi aproape sa scrie o noua pagina de istorie a fotbalului in 2020 Toate recordurile pe care argentinianul le poate dobori in acest an
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a avut un nou an în care a etalat un fotbal de cel mai înalt nivel, evoluții ce i-au adus al șaselea Balon de Aur din carieră. Pentru starul argentinian urmează un an în care poate doborî recorduri incredibile, printre care jucătorul care marchează cele mai multe goluri pentru un club, depășindu-l pe brazilianul Pele, deținătorul supremației cu 643 de reușite pentru Santos.

Lionel Messi, în fața unui an în care poate doborî recorduri impresionante

500 de victorii în tricoul Barcelonei

Lionel Messi este deja jucătorul care a câștigat cele mai multe meciuri din toată istoria clubului Barcelona, depășindu-l pe Xavi. După ultimul meci din 2019, 4-1 cu Alaves, argentinianul a ajuns la 498 de victorii în tricoul blau-grana și poate ajunge la borna 500 pe 9 ianuarie, după meciurile cu Espanyol din campionat și cu Atletico Madrid din semifinalele Supercupei Spaniei.

ADVERTISEMENT

900 de meciuri în carieră

Messi a jucat primul meci la seniori în 2004, la 16 ani, iar de atunci a bifat 843 de partide pentru club și echipa națională. Argentinianul are șanse importante să atingă borna a 900 de jocuri disputate în carieră pe parcursul anului 2020, daca va fi ferit de accidentări.

700 de goluri în carieră

Lionel Messi a ajuns la 600 de goluri marcate pentru echipa de club în mai 2019, după ce a transformat perfect o lovitură liberă în manșa tur a semifinalei din Champions League cu Liverpool, iar cele 70 de reușite în tricoul echipei naționale îl aduc aproape de borna 700 de goluri marcate în carieră, performanță pe care, cel mai probabil, o va atinge în 2020.

ADVERTISEMENT
  • 688 de goluri a marcat Lionel Messi în carieră

Al cincilea trofeu în Liga Campionilor

Barcelona a fost eliminată în semifinalele ultimelor două ediții de Liga Campionilor, de AS Roma și Liverpool, după ce a avut după manșa tur un avantaj de trei goluri. Dacă se va impune în acest sezon al competiției continentale, Lionel Messi va câștiga al cincilea trofeu cu Barcelona, devenind fotbalistul cu cele mai multe titluri în Champions League în tricoul blau-grana, depășindu-i pe Xavi și Andres Iniesta.

Cele mai multe goluri pentru un club

Legendarul brazilian Pele deține recordul pentru cele mai multe goluri marcate pentru un singur club, punctând de 643 de ori pentru Santos între 1956 și 1975. Lionel Messi are mari șanse să devină deținătorul acestei distincții, fiind la doar 25 de reușite în spatele lui Pele.

ADVERTISEMENT

Jucătorul cu cele mai multe trofee

Dani Alves este fotbalistul care a cucerit cele mai multe trofee în carieră, 40, iar Lionel Messi, care are acum 34 de titluri, poate prelua supremația în 2020. Argentinianul poate câștiga în acest an Supercupa și Cupa Spaniei, La Liga, Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor cu Barcelona și Copa America cu echipa națională, performanțe ce l-ar propulsa pe Messi la 41 de trofee cucerite.

Fotbalistul cu cele mai multe titluri de golgheter în La Liga

Messi începe anul 2020 pe primul loc în ierarhia celor mai buni marcatori din La Liga, cu 13 reușite, și dacă își va păstra poziția și la finalul sezonului va deveni fotbalistul cu cele mai multe titluri de golgheter câștigate în principala competiție fotbalistică din Spania, depășindu-l pe Telmo Zarra, fostul atacant de la Athletic Bilbao, care a câștigat de șapte ori trofeul „Pichichi”.

ADVERTISEMENT

Primul trofeu cu naționala Argentinei

Messi a cucerit de-a lungul carierei toate trofeele posibile cu Barcelona, însă singurul lucru care-i lipsește din palmares este o competiție câștigată cu echipa națională a Argentinei. Fotbalistul are șansa de bifa premiera în acest an, când va participa cu prima reprezentativă la Copa America.

Cele mai multe hattrick-uri în Champions League

La finalul lui 2019 Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sunt la egalitate în topul fotbaliștilor care au marcat cele mai multe hattrick-uri în Champions League, cu opt „triple”. Argentinianul are șansa în 2020 să conducă solitar acest top.

Cele mai multe meciuri pentru Barcelona

De la debutul din 2014, Lionel Messi a jucat în 705 partide pentru Barcelona și se află pe locul secund în ierarhia fotbaliștilor cu cele mai multe prezențe în tricoul blau-grana. Deținătorul recordului este Xavi, care a evoluat în 767 de jocuri pentru catalani, iar Messi poate urca pe primul loc într-un astfel de clasament dacă va ajunge cu Barcelona în fazele superioare ale tuturor competițiilor în care participă.

Cele mai multe apariții în „El Clasico” pentru Barcelona

Lionel Messi este la egalitate cu Xavi în topul jucătorilor Barcelonei care au evoluat în cele mai multe derby-uri cu Real Madrid, cei doi bifând 42 de apariții. Argentinianul are șase uriașe să ajungă lider solidar într-un astfel de clasament, în 2020 fiind programate cel puțin două episoade ale „El Clasico”.

ADVERTISEMENT
Tags: