Sport

Lionel Messi, prestație stelară în Argentina – Estonia 5-0. A marcat pentru prima dată cinci goluri într-un meci pentru “pume”. La fel cât a dat pentru PSG în 2022. Video

Lionel Messi a avut un sezon șters la PSG, însă venirea la națională l-a resuscitat. A marcat toate golurile în partida amicală Argentina - Estonia, scor 5-0.
05.06.2022 | 23:38
Lionel Messi prestatie stelara in Argentina  Estonia 50 A marcat pentru prima data cinci goluri intrun meci pentru pume La fel cat a dat pentru PSG in 2022 Video
Lionel Messi a avut un sezon șters la PSG, însă venirea la națională l-a resuscitat, el marcând toate golurile în partida amicală Argentina - Estonia 5-0. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Superstarul argentinian a avut o evoluție excepțională și în urmă cu câteva zile în victoria în fața Italiei, scor 3-0, în Finalissima 2022.

Lionel Messi scrie istorie în amicalul Argentina – Estonia 5-0

Lionel Messi a lăsat în spate toate problemele avute în ultimul an la PSG și și-a arătat întreaga valoare la partida amicală Argentina – Estonia 5-0, disputată la Pamplona, în care a marcat toate golurile.

ADVERTISEMENT

”Puricele” a arătat încă o dată că se simte extraordinar printre conaționalii săi, iar evoluția avută în acest joc de pregătire le dă speranțe fanilor argentinieni pentru turneul final al Cupei Mondiale din Qatar.

Festival de goluri la Pamplona

Prestația cu adevărat stelară a decarului Argentinei a început în minutul 9, atunci când a deschis scorul din penalty. În finalul primei reprize, starul de la PSG a punctat cu un șut la vinclu din unghi.

ADVERTISEMENT

Revenirea de cabine l-a adusa în prim-plan tot pe Messi, acesta reușind al treilea gol cu latul din centrul careului, din poziție de vârf de atac. Golul de 4-0 a venit după o confuzie totală în apărarea Estoniei, care i-a permis lui Messi să scape singur și să marcheze, nu înainte de a întoarce dintr-o singură fentă un fundaș și portarul.

Festivalul de goluri al lui Lionel Messi s-a încheiat în minutul 76, atunci când a înscris tot din mijlocul careului advers, după o respingere greșită a balonului la un șut al lui Paulo Dybala. Cu aceste reușite, el a ajuns pe locul patru în topul marcatorilor de la naționale, depășindu-l pe legendarul Ferenc Puskas.

ADVERTISEMENT

Messi, 5 goluri cu Leverkusen în Champions League

Este pentru prima dată când Messi marchează cinci goluri la echipa națională, el mai reușind până acum șase hattrick-uri. În întreaga sa carieră, argentinianul a mai reușit o singură dată o astfel de performanță, într-un meci din Champions League. Messi a marcat de cinci ori în victoria Barcelonei cu Leverkusen, scor 7-1, în 2012.

Ca să vedem sezonul modest avut de argentinian la PSG, trebuie consemnat faptul că el a marcat doar 5 goluri în 2022 la formația franceză, două cu Montpellier și câte unul cu Lille, Lorient și Lens. În întregul sezon a marcat doar 11 goluri în 34 de partide pentru campioana din Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Înainte de a ajunge la naționala Argentinei pentru aceste meciuri, Lionel Messi a dezvăluit că sezonul slab făcut la PSG a fost provocat și de problemele avute după ce s-a infectat cu Covid-19. El a povestit că nu mai rezista să stea departe de gazon, a grăbit revenirea, iar acest lucru l-a afectat.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG: 1,10 este cota ca parizienii să câștige titlul în Ligue 1 în sezonul 2022-2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: