Sport

Lionel Messi, prima conferinţă de presă la PSG! “Nu ştiu când voi debuta! Lotul m-a convins să vin aici” Video

Lionel Messi a fost prezentat oficial marţi de PSG, iar miercuri a susţinut prima conferinţă de presă.
11.08.2021 | 10:48
Lionel Messi prima conferinta de presa la PSG Nu stiu cand voi debuta Lotul ma convins sa vin aici Video
ADVERTISEMENT
11-08-2021
08:57

Lionel Messi, la prima conferinţă de presă la PSG: "Trebuie să fim un grup unit"

Lionel Messi: “Sunt foarte fericit. Plecarea mea de la Barcelona a fost grea. Am petrecut mulţi ani acolo şi este dificil să pleci după atâta timp. Abia aştept să încep antrenamentele cu noii mei colegi şi cu staff-ul tehnic. Vreau să le mulţumesc preşedintelui şi lui Leonardo pentru felul cum m-au tratat. Era o situaţie dificil de pus la punct într-un timp atât de scurt.

PSG este un club ambiţios şi suntem pregătiţi să ne luptăm pentru fiecare trofeu. Le mulţumesc parizienilor pentru felul cum m-au primit, a fost o adevărată nebunie. 

Nu ştiu când voi debuta. A trecut o lună de când nu am mai jucat. Ieri (n.r. marţi) m-am întâlnit cu Pochettino şi secunzii lui. Vreau să joc cât mai repede posibil, dar nu pot spune o dată sigură. Staff-ul tehnic va lua o decizie în acest sens. Este o adevărată nebunie să joc alături de Neymar şi Mbappe. Sunt transferuri spectaculoase. Mă voi antrena cu unii dintre cei mai buni jucători.

Nu este uşor să câştigi Liga Campionilor. Poţi să ai cea mai bună echipă şi să nu câştigi trofeul. Liga Campionilor este dificilă şi PSG ştie asta. Trebuie să fim un grup unit şi puternic, aşa cum cred că este acest vestiar. Trebuie să ai şi puţin noroc, nu mereu câştigă cea mai bună echipă. Prima ligă a Franţei a crescut mult în ultimii ani, este competitivă.

Când am văzut că este posibil să fie făcut transferul, primul lucru a fost să vorbesc cu Pochettino. Suntem argentinieni şi a ajutat asta. Lotul lui PSG m-a convins să vin aici”.

Nasser Al-Khelaifi: “Sunt foarte mândru că-l pot prezenta la Messi ca jucător al lui PSG. Este o zi istorică pentru clubul nostru, dar şi pentru fotbalul mondial. Este un moment fantastic pentru noi. Leo este unicul jucător care a câştigat de şase ori Balonul de Aur. Este o mare onoare să-l avem aici”.

PSG a dat marea lovitură a perioadei de mercato din această vară şi l-a transferat gratis pe Lionel Messi. Starul argentinian a ajuns marţi la Paris, când a fost prezentat oficial, iar miercuri, de la ora 12:00 (ora României) va vorbi într-o conferinţă de presă susţinută la stadionul “Parc des Princes”.

Lionel Messi, prima conferinţă de presă la PSG. Primele declaraţii le-a dat pentru site-ul parizienilor

La scurt timp după ce a semnat cu PSG, Lionel Messi a oferit primele declaraţii pentru site-ul oficial al clubului. Fotbalistul de 34 de ani a susţinut că viziunea echipei pariziene este în armonie perfectă cu ambiţiile sale şi că abia aşteaptă să debuteze pentru vicecampioana Franţei.

ADVERTISEMENT

“Sunt nerăbdător să încep un nou capitol al carierei mele în paris. Clubul și viziunea sa sunt în armonie perfectă cu ambițiile mele. Știu cât de talentați sunt jucătorii și staff-ul tehnic de aici.

Sunt determinat să construiesc, alături de ei, ceva minunat pentru club și pentru suporteri. Abia aștept să intru pe terenul de pe Parc des Princes”, a declarat Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a intrat deja în contact cu stadionul “Parc des Princes”, după ce a filmat câteva cadre pentru clipul de prezentare şi a fost fotografiat cu tricoul pe care îl va purta la vicecampioana Franţei. La PSG, argentinianul va purta numărul 30, care în trecut i-a aparţiunut şi Edel Apoula Bete, fost portar al Rapidului în perioada 2006-2007.

Toate detaliile contractului dintre Lionel Messi şi PSG

Lionel Messi a semnat un contract pe două sezoane cu PSG, cu posibilitate de prelungire pe încă un an. Transferat din postura de jucător liber de contract, noua vedetă a parizienilor a primit un bonus la semnătură de 25.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

La PSG, Lionel Messi va câştiga 25.000.000 de euro pe sezon, însă salariul poate ajunge la 35.000.000 de euro cu ajutorul bonusurilor. Negocierile dintre cele două părţi au început la scurt timp după ce Barcelona a anunţat oficial că legenda blaugrana nu va mai continua pe “Camp Nou”.

Atletico Madrid a vrut să dea lovitura şi să-l aducă pe Lionel Messi

Printre cluburile care s-au arătat interesate de Lionel Messi s-a numărat şi Atletico Madrid. Rivala Barcelonei a încercat să dea marea lovitură, iar Diego Simeone l-a sunat pe fotbalistul de 34 de ani pentru a-l aduce pe “Wanda Metropolitano”. Ignacio Miguelez, journalist TNT Sports, a susţinut că jucătorul şi familia acestuia au luat în calcul această variantă, dar mutarea nu a fost posibilă.

ADVERTISEMENT

“Acum, că Messi a bătut palma cu PSG, voi spune ce s-a întâmplat. Unul dintre cluburile care au fost interesate de Messi a fost Atletico Madrid. Cholo (n.r. Diego Simeone) a fost cel care l-a sunat personal pe Messi. Leo și familia sa au luat serios în considerare această opțiune, dar nu a fost posibil”, a scris Ignacio Miguelez pe contul personal de Twitter.

Cât costă un tricou al PSG cu Lionel Messi

Imediat după ce a fost prezentat oficial, PSG a pus în vânzare tricourile cu Lionel Messi. Fanii vicecampioanei Franţei trebuie să bage adânc mâna în buzunar dacă vor să aibă echipamentul cu numărul 30.

Cel mai ieftin tricou costă 83 de euro, iar preţul ajunge până la 138 de euro. Primul set de tricouri s-a vândut ca pâinea caldă, iar după 20 de minute a fost sold-out. În total, PSG a vândut 150.000 de tricouri în mai puţin de jumătate de oră.

ADVERTISEMENT