Sport

Lionel Messi, primul gol din foarfecă în carieră. Starul lui PSG a urcat pe podium într-un clasament istoric. Video

Lionel Messi a început ca din pușcă noul sezon din Ligue 1, reușind două goluri și o pasă decisivă. Însă reușita care a închis tabela în partida cu Clermont este prima din cariera argentinianului reușită din foarfecă.
07.08.2022 | 15:41
Lionel Messi primul gol din foarfeca in cariera Starul lui PSG a urcat pe podium intrun clasament istoric Video
Lionel Messi a început ca din pușcă noul sezon din Ligue 1, reușind două goluri și o pasă decisivă. Însă reușita care a închis tabela în partida cu Clermont este prima din cariera argentinianului reușită din foarfecă. Sursă fopto: Twitter
ADVERTISEMENT

La un an de la sosirea la PSG, Messi a făcut un meci senzațional în prima etapă din Ligue 1. Argentinianul a fost printre cei mai buni jucători de pe teren, alături de bunul său prieten Neymar.

Lionel Messi a reușit primul gol din foarfecă

Victoria concludentă obținută de PSG pe terenul lui Clermont, scor 5-0, nu surprinde pe nimeni, însă ultimul gol al întâlnirii a atras atenția. Și asta deoarece Lionel Messi a reușit să înscrie din foarfecă, așa cum nu a mai făcut-o până acum.

ADVERTISEMENT

Starul argentinian a marcat în toate felurile în cariera sa, dar până la acest joc nu reușise încă să puncteze prin acest procedeu. Dar cum toate au început, data 6 august 2022 va rămâne în istorie ca fiind ziua în care Messi a mai oferit o bijuterie.

Era minutul 86, iar cărțile victoriei erau deja făcute, dar Leandro Paredes a decis să arunce o minge în spatele apărării adverse pentru Messi. Acesta a preluat balonul pe piept, a făcut o scurtă piruetă și l-a învins pe portarul Mory Diaw cu o execuție din foarfecă. Vezi aici golurile marcate de Messi.

ADVERTISEMENT

Messi, egalul lui Romario

Acesta al doilea gol marcat de Lionel Messi în partida de la Clermont a însemnat reușita cu numărul 772 în carieră prin care l-a egalat pe legendarul atacant brazilian Romario pe treapta a treia a celor mai buni marcatori din istoria fotbalului.

Ierarhia este condusă de marele rival al argentinianului, portughezul Cristiano Ronaldo, cu 815 reușite, urmat de fostul mare fotbalist Josef Bican, cu 805 goluri. Pe poziția a cincea se află legendarul Pele, cu 757 de reușite.

ADVERTISEMENT

Ținând cont de startul lansat pe care Messi îl are în acest sezon este foarte posibil ca el să devină în curând al treilea fotbalist din istorie care atinge cifra de 800 de goluri în carieră. Și nu ar fi exclus chiar să urce pe locul 2, în spatele lui Ronaldo.

PSG a impus măsuri draconice pentru Messi, Neymar și Mbappe

Plecările lui Mauricio Pochettino și Leonardo, care au fost înlocuiți cu Christophe Galtier și Luis Campos, au adus cu sine și un set de măsuri extrem de severe în privința starurilor de la PSG, inclusiv pentru Messi, Neymar și Mbappe.

ADVERTISEMENT

Noul director sportiv al campioanei din Ligue 1, Luis Campos, a început să meargă prin cluburi de noapte pentru a verifica dacă jucătorii încalcă regulile clubului. Și aceasta nu este singura măsură luată de oficialii parizieni.

Conform presei franceze, jucătorii sunt aşteptaţi în fiecare dimineaţă la micul dejun. Și prânzul trebuie luat tot împreună, iar nicio întârziere nu va fi tolerată. Discuţiile la telefon sunt interzise în timpul mesei, deşi totuşi jucătorii vor putea să-şi folosească smartphone-urile.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG – Montpellier: 3,85 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT