Sport

Lionel Messi, primul interviu după transferul la PSG. Ce diferențe vede între celebra “MSN” și actuala tripletă cu Neymar și Mbappe

Lionel Messi a ales în vară să meargă la PSG din cauza problemelor financiare de la Barcelona, iar acum a oferit primul interviu de la transferul în Franța.
09.10.2021 | 08:00
Lionel Messi primul interviu dupa transferul la PSG Ce diferente vede intre celebra MSN si actuala tripleta cu Neymar si Mbappe
Lionel Messi, primul interviu după transferul la PSG (sursă foto: France Football)
ADVERTISEMENT
09-10-2021
06:15

Cum a decurs adaptarea în Paris: "Băieţii au început deja şcoala"

“Abia aştept să ne instalăm în noua noastră casă. Băieţii au început deja şcoala şi învaţă limba franceză. Deja memorează cuvinte şi, din când în când, îmi spun lucruri în franceză. Adaptarea noastră merge bine. Din prima zi, la PSG, am avut senzaţia că sunt în acel vestiar de multă vreme. Încă nu am avut timp să descoperim Parisul, dar avem timp după ce ne mutăm de la hotel”

09-10-2021
06:10

Primul impact cu Ligue 1: "Un campionat mai fizic ca La Liga"

“Nu a trecut aşa mult de când am ajuns aici. Am jucat puţine meciuri (n.r. interviul a fost realizat la finalul lunii septembrie), e greu să trag nişte concluzii. Este un campionat mai fizic decât La Liga. Echipele îmi par mai puternice şi meciurile sunt mai disputate, cu spaţii puţine. Majoritatea jucătorilor sunt foarte puternici, dar încă este devreme să mă pronunţ”

09-10-2021
06:06

Ce spune Lionel Messi despre Balonul de Aur 2021: "Nu mă simt favorit"

“Nu mă simt favorit şi niciodată nu mi-a plăcut să vorbesc despre asta până la rezultat. Dacă se va întâmpla asta (n.r. să câştige din nou Balonul de Aur) va fi grozav. În vară am câştigat trofeul care îmi lipsea (n.r. Copa America). Nu vreau să mă gândesc acum la un nou Balon de Aur”

09-10-2021
06:03

Diferenţa între MSN (tripleta Messi-Suarez-Neymar de la Barcelona) şi MNM (Messi-Neymar-Mbbape de la PSG)

“În primul rând vârsta. Eram tineri când am început să jucăm în tripleta cu Neymar (n.r. la FC Barcelona). Acum, Mbappe este tânărul. Luis (n.r. Suarez) şi Kylian sunt jucători foarte diferiţi. Luis este un număr 9 pur, un atacant înaintat, care iese în evidenţă prin eficienţa în careu şi care este obişnuit să marcheze multe goluri.

Lui Kylian îi place să atingă de mai multe ori mingea. Este un jucător foarte puternic şi extrem de rapid. Te ucide dacă îi oferi spaţii şi marchează multe goluri. Sunt doi jucători spectaculoşi, dar cu calităţi diferite.

Pe Neymar îl cunosc de multă vreme, am jucat multe meciuri împreună şi ne cunoaştem bine. La fel se întâmplă şi cu Di Maria, alături de care joc de ani de zile la naţională. Cu Mbappe am jucat câteva meciuri şi ne-am antrenat. Cu cât vom petrece mai mult timp împreună, în vestiar şi pe teren, cu atât ne vom cunoaşte mai bine.

PSG este, în prezent, una dintre cele mai bune echipe din lume, mai ales dacă ne uităm individual. Dar dacă grupul nu va fi unit, va fi dificil să ne atingem obiectivele. Este marea noastră provocare, să ajungem toţi să jucăm ca un grup”

09-10-2021
05:47

"Botezul" la PSG pentru Lionel Messi: "M-au pus să cânt"

Lionel Messi a povestit, în interviul pentru France Football, şi despre “botezul” primit la venirea pe “Parc des Princes”. “M-au pus să cânt puţin. Nu mai contează (n.r. întrebat ce cântec), sigur m-a filmat cineva”.

09-10-2021
05:41

Cine l-a ajutat pe Lionel Messi să se integreze rapid la PSG: "A fost o surpriză şi pentru ei"

“Ştiind că am prieteni în vestiar mi-a permis să-mi spun că îmi va fi mai uşor să mă adaptez. Şi nu m-am înşelat. A fost uşor să mă integrez, mai ales că sunt mulţi colegi care vorbesc limba spaniolă, iar unii îmi sunt prieteni precum Ney (n.r. Neymar), Lea (n.r. Leandro Paredes) sau Fideo (n.r. Angel Di Maria). M-au ajutat când am ajuns.

Mă întrebau în mod regulat când mă voi alătura lor, dar mereu în glumă, pentru că ştiau că îmi doresc să rămân la Barcelona. Aşa că a fost o surpriză şi pentru ei când le-am spus că vin la Paris. Au fost fericiţi (n.r. Paredes şi Di Maria). Este uşor când antrenorul (n.r. Mauricio Pochettino) vine din aceeaşi ţară ca şi mine. Vorbim aceeaşi limbă, îl cunoscu dinainte, chiar dacă nu avusesem ocazia să lucrăm împreună”

09-10-2021
05:34

Cum au decurs negocierile cu PSG

“Barcelona a emis comunicatul de presă în care a anunţat că nu voi continua, iar din acel moment am început să mă întreb ce urmează. Trebuia să-mi găsesc un nou club pentru a-mi continua cariera. Am avut norocul să fiu contactat de mai multe cluburi, iar unul dintre ele a fost PSG.

Le sunt recunoscător pentru faptul că încă de la început s-au purtat foarte bine cu mine. Mi-au arătat că mă doresc cu adevărat şi au avut grijă de mine. Le mulţumesc pentru asta, sunt fericit aici. Au fost şi alte propuneri, dar trebuie să recunosc că am ajuns la un acord destul de repede cu PSG. Totul trebuia realizat într-un timp foarte scurt, practic peste noapte. Am fost sedus de proiect, de ambiţiile clubului, de jucători, de grup. Toate aceste elemente au facilitat acordul”

09-10-2021
05:15

Ce spune Lionel Messi despre plecarea de la FC Barcelona

Sâmbătă, revista France Football a publicat un amplu interviu cu Lionel Messi, iar printre subiectele abordate s-a numărat şi plecarea de la FC Barcelona.

“Am revenit la Barcelona ca să pregătesc sezonul, după ce am profitat de câteva zile de vacanţă pe care antrenorul (n.r. Ronald Koeman) mi le-a oferit. Urma să semnez contractul şi să încep pregătirea. Credeam că totul e rezolvat şi mai lipseşte semnătura mea.

Când am ajuns în Barcelona, mi s-a spus că nu mai este posibil să semnez, că nu pot să rămân şi că trebuie să-mi găsesc un nou club. Barcelona nu putea să-mi prelungească acordul. Mi-a dat planurile peste cap.

Mi-a fost foarte greu. Trebuia să părăsim casa în care locuisem, copiii urmau să-şi schimbe şcoala şi să ne însoţească într-un loc nou. A fost prima oară când mi s-a întâmplat aşa ceva. Mi-au trecut prin cap multe lucruri, dar nu am avut de ales.

A fost foarte dureros pentru mine să plec din Barcelona după atâţia ani. Am depăşit acest calvar alături de familie. Am început să mă gândesc la viitorul meu şi PSG mi-a oferit ocazia să mă alătur echipei.

PSG are o echipă fantastică, poate aspira la multe trofee. Acesta este şi obiectivul meu pentru următorii ani. În plus, este o experienţă nouă de viaţă, o schimbare, şi încerc să mă obişnuiesc”, a declarat Lionel Messi pentru France Football.

Gruparea catalană anunța în vară despărțirea de starul argentinian din cauza unor ”obstacole financiare şi structurale”, în ciuda faptului că cele două părți ajunseseră la un acord pentru continuarea colaborării.

Parizienii nu puteau rata o astfel de ocazie și au pus imediat mâna pe cel mai vânat fotbalist al planetei, oferindu-i un contract pe doi ani.

ADVERTISEMENT

Primul interviu al lui Lionel Messi de la venirea la PSG

La trei luni după ce a lăsat Barcelona pentru PSG, Lionel Messi a oferit primul interviu. Fotbalistul argentinian a stat de vorbă cu publicația France Football și a dezvăluit cum s-a ajuns la despărțirea de gruparea catalană și de ce a ales formația din capitala Franței.

Interviul integral nu va fi publicat mai devreme de sâmbătă, 9 octombrie, dar coperta revistei arată că starul argentinian este mulțumit cu faptul că a ales să vină la Paris Saint-Germain, deși s-au mai vehiculat și alte variante pentru transferul său.

ADVERTISEMENT

”Nu am greșit venind aici”, este afirmația lui Messi care apare pe revista celebrei reviste France Football și care arată că marele fotbalist este încântat de ce a găsit la vicecampioana Franței.

Lionel Messi interviu PSG

Argentianul umple conturile vicecampioanei Franței

Chiar dacă deocamdată Leo Messi nu a explodat la formația franceză, el fiind încă în perioada de acomodare, PSG a început deja să facă bani buni din aducerea sa. Pe baza statisticilor, clubul condus de Nasser Al-Khelaifi se pregătește pentru o creștere a vânzării tricourilor cu 40% față de sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Concret, gruparea din capitala Franței se așteaptă să vândă, până la finalul lunii iunie, cu 400.000 de tricouri mai mult, acest lucru datorându-se, evident, cererilor imense pentru cel cu numărul 30 purtat de argentinian.

Aceste predicții nu iau în calcul și o eventuală victorie în finala Ligii Campionilor, care ar ridica și mai mult numărul tricourilor vândute. Singura certitudine este că Messi a pus monopol pe vânzările din magazinele oficiale, dar și pe cele făcute online.

ADVERTISEMENT

Cum putea Barcelona să-l păstreze pe Messi

Prestațiile lui Lionel Messi la noua sa echipă nu sunt încă la nivelul celor avute la Barcelona, însă argentinianul a spart gheața și a marcat primul gol la PSG în partida cu Manchester City din faza grupelor Champions League.

Dacă parizienii încep să simtă ușor, ușor că au dat marea lovitură cu jucătorul de 34 de ani, catalanii sunt într-o adevărată degringoladă. Plecarea lui Messi a coincis cu cel mai slab start din istorie în Champions League.

Chiar dacă oficialii Barcelonei au încercat să pună plecarea argentinianului pe legile spaniole, președintele La Liga, Javier Tebas, a dezvăluit că Joan Laporta îşi putea ţine starul la echipă, însă nu trebuia să-i transfere pe Memphis Depay şi Sergio Aguero.

ADVERTISEMENT