Fotbal international

Lionel Messi, pus la colţ în ziua decisivului Argentina – Mexic: “Poartă banderola doar datorită numelui”

Lionel Messi a fost atacat chiar în ziua decisivului Argentina - Mexic, meci care poate aduce eliminarea sud-americanilor de la Campionatul Mondial 2022.
26.11.2022 | 14:04
Lionel Messi pus la colt in ziua decisivului Argentina  Mexic Poarta banderola doar datorita numelui
Rolul lui Lionel Messi, pus la îndoială în ziua meciului Argentina - Mexic
ADVERTISEMENT

Argentina are nevoie ca de aer de o victorie cu Mexic, altfel “sud-americanii” ar putea să părăsească prematur Campionatul Mondial 2022. În ziua meciului din Grupa C, Lionel Messi a fost atacat de un fotbalist legendar al Braziliei, marea rivală a “pumelor”.

Rolul lui Lionel Messi, pus la îndoială în ziua meciului Argentina – Mexic: “Îi lipsesc calităţile de lider”

Zico, participant cu naţionala Braziliei la Mondialele din 1978, 1982 şi 1986, l-a criticat pe Lionel Messi, despre care a spus că nu merită să poarte banderola de căpitan a selecţionatei Argentinei.

ADVERTISEMENT

“Este un căpitan care nu vorbeşte cu nimeni, cred că-i lipsesc calităţile de lider. Poartă banderola doar pentru că este Messi. Argentina poate să câştige cu 4-0 sau să piardă cu 1-2 şi el va continua doar să-şi facă jocul, fără să se abată de la drumul său.

Nu cheamă pe nimeni la el, nu ţipă după nimeni. Nu vorbeşte cu nimeni. Sunt moment în care căpitanul trebuie să se impună. Când eram căpitanul naţionalei, aveam vreo 30 de ani şi îi controlam pe ceilalţi jucători. Asta nu este caracteristica lui Messi”, a spus Zico.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi este căpitan al naţionalei Argentinei din august 2011. “La Pulga” a purtat prima oară banderola într-un amical cu Venezuela şi a preluat rolul de Javier Mascherano, care a devenit vice-căpitanul selecţionatei până în 2018.

Lionel Messi îl va egala pe Diego Maradona în Argentina – Mexic

La duelul cu Arabia Saudită, în care a deschis scorul, dar “pumele” au pierdut, scor 1-2, Lionel Messi a bifat meciul cu numărul 20 la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, de la ora 21:00, Lionel Messi îl poate egala pe Diego Maradona, care avea 21 de meciuri jucate la Campionatul Mondial. Liderul absolut este Lothar Matthaus, cu 25 de partide jucate la cea mai importantă competiţie.

Argentina tremură înaintea meciului cu Mexic

Argentina nu-şi permite încă un pas greşit la Campionatul Mondial 2022, iar victoria este obligatorie pentru selecţionata lui Lionel Scaloni. În cazul unei înfrângeri cu Mexic, coroborată cu o victorie a Poloniei în faţa Arabiei Saudite, “pumele” ar urma să fie eliminate matematic de la CM din Qatar.

ADVERTISEMENT

De la Campionatul Mondial 2002 nu s-a mai întâmplat ca Argentina să părăsească turneul final încă din faza grupelor. În urmă cu 20 de ani, argentinienii erau eliminaţi prematur după 1-0 cu Nigeria, 0-1 cu Anglia şi 1-1 cu Suedia.

ADVERTISEMENT