Sport

Lionel Messi rămâne la Barcelona. Compromisul făcut pentru a ajuta formația blaugrana

Presa spaniolă face anunțul mult așteptat. Lionel Messi și-a dat acordul să evolueze și în sezonul viitor pentru Barcelona.
23.06.2021 | 22:54
Lionel Messi ramane la Barcelona Compromisul facut pentru a ajuta formatia blaugrana
ADVERTISEMENT

După luni întregi de negocieri, dorința fanilor Barcelonei e foarte aproape să devină realitate. Potrivit celor de la Cope.es, Lionel Messi a decis să rămână și în sezonul viitor pe Camp Nou.

Ba chiar va semna prelungirea contractului cu un singur an, nu doi, cum voia inițial, astfel încât salariul să corespundă bugetului actual și plafonului financiar impus de La Liga tuturor cluburilor cu datorii mari.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, este un compromis făcut de starul argentinian pentru clubul cu care a cucerit, în cei aproape 17 ani de când evoluează la nivel de seniori, 34 de trofee. Printre acestea se numără 10 titluri de campion al Spaniei și tot atâtea cupe internaționale.

Lionel Messi rămâne la Barcelona. A acceptat să-și prelungească înțelegerea cu încă un an

Sunt calm, îl veți vedea din nou pe Camp Nou. Aici îi place lui să câștige. Nici nu vreau să mă gândesc la un eventual refuz. Nu pot să accept așa ceva.

ADVERTISEMENT

Știu că există echipe care au oferte mai bune din punct de vedere financiar, dar și noi îi oferim un proiect interesant, știm ce-și dorește, nu este nevoie să-l seducem.

Aș vrea să vă spun că am bătut palma, dar nu este așa, sperăm să parafăm totul cât mai repede, vrem să construim și o echipă competitivă în jurul lui. S-ar putea pe 24, e cifra zilei sale de naștere, poate pe 29, e cifra zilei mele de naștere”, dezvăluia, cu puțin timp în urmă, președintele Barcelonei, Juan Laporta.

ADVERTISEMENT

Gest superb al starului argentinian. A acceptat să-și reducă salariul de dragul clubului

Deși în spațiul public au circulat nenumărate zvonuri legate de posibila sa plecare, Lionel Messi nu doar că va semna prelungirea contractului, dar i-a transmis oficialului că își dorește ca salariul să-i fie diminuat. Totul, pentru a sprijini clubul de suflet să scape de problemele financiare care îl macină.

De altfel, președintele La Liga le-a transmis catalanilor un mesaj cât se poate de ferm: cu sau fără starul argentinian în lot, sunt obligați să ia măsuri pentru a evita noi încălcări ale fairplay-ului financiar.

ADVERTISEMENT

Dintre pierderile financiare ale cluburilor de aproximativ 700 de milioane de euro în sezonul 2020-2021, jumătate sunt ale Barcelonei. Sunt alte cluburi mai care au făcut mai multe eforturi de a evita acest lucru. Real Madrid a gestionat pandemia foarte bine.

Dintre cluburile mari, ei au făcut acest lucru cel mai bine. Barcelona câștigă cupa în ceea ce privește pierderile financiare. Barcelona a depășit limitele salariale. Trebuie să facă un efort semnificativ. Sperăm că îl vor păstra pe Messi, dar, în acest caz, va fi necesar să renunțe la alți jucători.

Trebuie să restructureze datoriile. Dacă fac acest lucru, situația nu va fi gravă. Barcelona întotdeauna au împins la limită cheltuielile salariale. Regulile salariale nu vor fi schimbate sau relaxate. Nu vom schimba nicio regulă pentru Messi”, a declarat Javier Tebas.

ADVERTISEMENT
Tags: