Fotbal international

Lionel Messi, reacție agresivă la adresa unui adversar: „Mă mai lovești mult, idiotule?”

14.09.2020 | 19:25
Lionel Messi reactie agresiva la adresa unui adversar Ma mai lovesti mult idiotule
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a avut o reacție agresivă la adresa unui adversar, în primul amical jucat sub comanda noului manager de pe Camp Nou, Ronaldo Koeman. Chiar dacă a fost aproape de o plecare de la Barcelona în această pauză competițională, argentinianul va continua cel puțin încă un sezon în Catalunia.

După 16 ani petrecuți la Barcelona, Lionel Messi a fost tentat să plece de pe Camp Nou. Argentinianul care a evoluat pentru formația blaugrana inclusiv pe vremea când era junior s-a declarat nemulțumit de măsurile luate de președintele Josep Maria Bartomeu, însă nu a vrut să își forțeze în instanță plecarea.

ADVERTISEMENT

Messi a decis să rămână până la finalul contractului la Barcelona, adică până în vara lui 2021, și va avea ocazia să lucreze cu olandezul Ronald Koeman, cel ales pentru a-l înlocui pe Quique Setien. Catalanii au terminat în genunchi sezonul 2019-2020, fiind umiliți cu 8-2 de Bayern în sferturile UEFA Champions League.

Lionel Messi, reacție agresivă la adresa unui adversar. Cum l-a scos din sărite Javier Ribelles

Pentru a pregăti noul sezon din La Liga, în care formația sa va debuta la finalul lunii septembrie, antrenorul Ronald Koeman a aranjat un amical împotriva echipei Gimnastic de Tarragona. Meciul a avut loc sâmbătă și s-a încheiat cu victoria catalanilor cu scorul de 3-1.

ADVERTISEMENT

Dacă situația lui Leo Messi s-a rezolvat în ceea ce privește plecarea de pe Camp Nou, nu același lucru se poate spune și despre problemele pe care argentinianul le are de înfruntat pe teren, atunci când adversarii vor neapărat să îl oprească. Și sâmbătă, mijlocașul lui Gimnastic de Tarragona, Javier Ribelles, i-a făcut viața grea lui Messi.

„Ce faci? Mă mai lovești mult, idiotule? Vrei să te oprești din asta?”, i-ar fi reproșat argentinianul adversarului său direct, care a trebuit să îi facă marcaj pe parcursul partidei. Fotbalistul celor de la Gimnastic a povestit pentru emisiunea Chiringuito, citată de Marca, și că el i-a răspuns lui Messi că e cel mai bun din lume și că altfel nu îl poate opri.

ADVERTISEMENT

Atitudine de lider a lui Lionel Messi. L-a lăsat pe Griezmann să bată un penalty

După ce colegii săi au decis ca Messi să fie în continuare căpitanul echipei, argentinianul și-a asumat statutul de lider și a luat o decizie importantă în amicalul de sâmbătă. În minutul 17, când echipa sa conducea deja cu 1-0, Messi l-a lăsat pe Antoine Griezmann să execute un penalty, deși el ar fi trebuit să execute.

Francezul a fost aspru criticat pe parcursul sezonului precedent atât de către analiștii sportivi, cât și de către suporterii Barcelonei, iar Messi a înțeles că Griezmann are nevoie să capete încredere înaintea reluării meciurilor oficiale. Campionul mondial, care va purta numărul 7 începând cu acest sezon, a înscris de la punctul cu var și a dus scorul la 2-0.

ADVERTISEMENT

În amicalul contra celor de la Gimnastic de Tarragona, pentru Barcelona au marcat Ousmane Dembele, Antoine Griezmann și Philippe Coutinho, în vreme ce pentru divizionara a treia din Spania a înscris Javi Bonilla. La fel ca Griezmann, brazilianul Coutinho a marcat tot din penalty.

 

ADVERTISEMENT