Sport

Lionel Messi, record după record în Champions League! Argentinianul are cifre colosale și l-a depășit pe Cristiano Ronaldo

PSG a făcut o demonstrație de forță cu Maccabi Haifa, scor 7-2, și s-a calificat în optimile Champions League. Omul serii a fost Lionel Messi, care a stabilit noi recorduri.
26.10.2022 | 00:53
Lionel Messi record dupa record in Champions League Argentinianul are cifre colosale si la depasit pe Cristiano Ronaldo
Lionel Messi, record după record în Champions League! Argentinianul are cifre colosale și l-a depășit pe Cristiano Ronaldo. FOTO: Twitter UEFA Champions League
ADVERTISEMENT

Colosul francez s-a distrat cu campioana Israelului în etapa a 5-a și și-a asigurat biletele pentru faza eliminatorie, după o prestație stelară a celor trei mari vedete: Messi, Mbappe și Neymar.

Noi recorduri semnate de Lionel Messi în Champions League

Aflat într-o formă de grație, Lionel Messi a stabilit noi recorduri după ce a marcat două goluri și a oferit două pase decisive în partida pe care PSG a câștigat-o pe Parc des Princes, scor 7-2, cu modesta Macabbi Haifa.

ADVERTISEMENT

La 35 de ani și 123 de zile, argentinianul a devenit cel mai în vârstă fotbalist care face ”dubla” și dă și două assist-uri într-un meci de Champions League. Prin prestația avută la acest joc, ”Puricele” a aprins speranțele în Franța pentru câștigarea în premieră a trofeului.

Messi a avut cu adevărat o seară magică pe Parc des Princes și a devenit jucătorul care a marcat cele mai multe goluri din afara careului în Champions League, 23. El a înscris al doilea gol cu Maccabi Haifa cu un şut superb de la 17 metri și l-a depășit pe marele rival Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Și ca seara să fie completă, sud-americanul a devenit singurul fotbalist din cele mai puternice 5 campionate din Europa care are a reuşit să dea peste 10 goluri, dar şi peste 10 pase decisive în acest sezon. Messi a ajuns la această performanţă la meciul 50 pentru PSG.

PSG și-a egalat recordul de goluri în Champions League

Întreaga galaxie de stele de la PSG a strălucit în partida cu Maccabi Haifa. Kylian Mbappe a reușit și el o performanță similară cu a lui Messi, ”dublă” și două pase decisive, în timp ce Neymar a marcat o dată și a creat faza din care Sean Goldberg și-a trimis mingea în proprie poartă.

ADVERTISEMENT

Parizienii au avut o primă repriză absolut fantastică în plan ofensiv, intrând la pauză cu 4-2. A fost pentru prima dată după 4 ani când campioana Franței a marcat de patru ori în prima repriză a unui meci din Champions League. Ultima dată s-a întâmplat în 3 octombrie 2018, la o partidă cu Steaua Roșie Belgrad.

De asemenea, trupa lui Christophe Galtier și-a egalat recordul de goluri înscrise într-un joc european, marcând anterior de 7 ori cu Rosenborg, în octombrie 2000 în Champions League (7-2), La Gantoise, în august 2001 în Cupa Intertoto (7-1), și Celtic, în noiembrie 2017 în Champions League (7-1).

ADVERTISEMENT

Forma excelentă pe care o probează Leo Messi i-a determinat pe conducătorii lui PSG să caute soluții pentru a-l păstra la echipă și după finalul actualei stagiuni, atunci când îi expiră înțelegerea.

ADVERTISEMENT