Sport

Cine va domina fotbalul mondial după retragerea lui Messi. O legendă a Barcelonei dă verdictul: „Vine tare din urmă, are tot ce-i trebuie”

Samuel Eto’o a anunțat numele noului star al fotbalului mondial după ce Lionel Messi va decide să-și agațe ghetele în cui: nimeni altul decât colegul său de la PSG, Kylian Mbappe.
30.11.2021 | 18:45
Cine va domina fotbalul mondial dupa retragerea lui Messi O legenda a Barcelonei da verdictul Vine tare din urma are tot cei trebuie
ADVERTISEMENT

Chiar dacă Lionel Messi tocmai a primit Balonul de Aur pentru a șaptea oară în carieră și nu pare dornic să se retragă prea curând, în lumea fotbalului se dezbate deja pe marginea succesorului său la titlul de cel mai bun fotbalist al lumii. Fostul său coleg de la Barcelona, Samuel Eto’o, e convins că acest rol îi va reveni lui Kylian Mbappe.

Vine tare din urmă. Va fi cel mai bun în următorii 10-15 ani”, susține legendarul atacant camerunez, ajuns acum în postura de ambasador al Qatarului. De-a lungul celor cinci sezoane petrecute pe Camp Nou (2004-2009), acesta și-a trecut în cont 145 de apariții și 108 goluri.

ADVERTISEMENT

În CV-ul său se mai regăsesc echipe precum Real Madrid, Chelsea, Everton, Sampdoria, Mallorca, Anji Mahacikala, dar și Inter Milano, unde a evoluat alături de fostul căpitan al României, Cristian Chivu.

Kylian Mbappe, văzut drept viitorul star al fotbalului mondial după retragerea lui Lionel Messi

E acolo și a ajuns într-un moment foarte bun. Messi și Cristiano, zeii fotbalului, sunt la apusul carierei din cauza vârstei, iar Mbappe vine tare din urmă. Va fi cel mai bun în următorii 10-15 ani. 

ADVERTISEMENT

Are tot ceea ce are nevoie pentru a fi un fotbalist unic, genul de fotbalist de care avem nevoie după retragerea celor doi ‘monștri’ (n.r. Messi și Ronaldo)”, a declarat Samuel Eto’o pentru cotidianul As, exprimându-și, totodată, convingerea că Lionel Messi a meritat pe deplin să primească din nou cel mai important premiu individual din lumea fotbalului.

În fotbal, părerile sunt împărțite. Îmi aduc aminte că și în 2010, de exemplu, mulți îi considerau pe alți jucători îndreptățiți să câștige. Mie mi se pare corect că l-a primit Messi, este cel mai bun jucător al lumii și cel mai bun trebuie să câștige mereu.

ADVERTISEMENT

Lumea poate consideră că nu sunt obiectiv când spun asta, pentru că am privilegiul de a-i fi și prieten, dar Leo merită totul pentru ce a făcut și pentru ce va face în continuare. Acum că a primit al șaptelea Balon de Aur, sper să vină și cel de-al optulea”, a mai spus fostul mare atacant.

O legendă a fotbalului german iese la atac: „Sincer, nu mai înțeleg nimic”

În schimb, Lothar Matthaus a fost extrem de surprins la aflarea veștii că Lionel Messi a primit și de această dată Balonul de Aur, în detrimentul veteranului Robert Lewandowski, care a avut parte de un sezon aproape perfect în tricoul lui Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Sincer, nu mai înțeleg nimic. Cu tot respectul pentru Messi și pentru ceilalți mari jucători numiți, niciunul nu a meritat-o ​​la fel de mult ca Lewandowski”, a reacționat fostul mijlocaș, campion mondial în 1990 cu Germania Federală și laureat al premiului, în 1990. La ora actuală, acesta este analist sportiv și comentator al canalului Sky Germany.

„Am obținut acest premiu datorită Copei America”

Imediat după decernarea mult-râvnitului premiu, Messi le-a mulțumit „colegilor de la Barcelona, de la Paris, antrenorilor, familiei, tuturor” și a pus acest succes pe seama Copei America, trofeu cucerit în tricoul naționalei Argentinei.

Cred că am câștigat acest premiu datorită trofeului cucerit cu naționala, Copa America. A însemnat enorm pentru mine. E prima dată când câștig Balonul de Aur jucând aici, în Paris, și e o mare onoare pentru mine.

Sunt foarte, foarte fericit și vreau să continui să lupt pentru obiectivele mele. Nu știu câți ani voi mai juca, dar mă bucur de fotbal”, a fost discursul rostit de starul lui PSG.

ADVERTISEMENT