Fotbal international

Lionel Messi revine în naționala Argentinei! Ce vedete nu au prins lotul

08.03.2019 | 08:45
Lionel Messi revine in nationala Argentinei Ce vedete nu au prins lotul

Atacantul formației FC Barcelona, Lionel Messi, revine în echipa națională a Argentinei pentru meciurile amicale din această lună cu selecționatele Venezuelei și Marocului. Dezamăgit de prestația ”pumelor” la Campionatul Mondial din 2018, atunci când au pierdut în optimile de finală în fața viitoarei campioane Franța, superstarul argentinian și-a luat o pauză și nu a mai jucat pentru prima reprezentativă.

Lionel Messi revine în naționala Argentine

Lionel Messi a trecut peste acel eșec și revine cu gânduri mari la naționala Argentinei. Selecționerul Lionel Scaloni a anunțat că el va fi cel care va lua decizia dacă atacantul Barcelonei va fi folosit într-un singur meci sau în ambele. Partidele cu Venezuela (22 martie, la Madrid) şi Maroc (26 martie, la Tanger) sunt ultimele verificări ale ”pumelor” înainte de participarea în vară, în Brazilia, la Copa America.

Lionel Scaloni a reușit să-l convingă pe Leo Messi să revină la prima reprezentativă, dar cotidianul argentinian Clarin remarcă două absențe importante din actualul lot: atacantul lui Manchester City, Sergio Aguero, și portarul lui Manchester United, Sergio Romero. ”Relația mea cu Aguero este perfectă. Este falsă informația că am avut contradicții, dar acum am vrut să văd și alți jucători. El are șanse să fie în lotul pentru Copa America la fel ca și ceilalți”, a mărturisit Scaloni.

Lionel Messi sărbătorind un gol marcat pentru echipa națională a Argentinei
Lionel Messi sărbătorind un gol marcat pentru echipa națională a Argentinei

Lot plin de surprize

Cei 31 de jucători convocați de Lionel Scaloni pentru aceste două meciuri amicale sunt următorii: Agustin Marchesin (America), Juan Musso (Udinese), Esteban Andrada (Boca), Franco Armani (River) – portari, German Pezzella (Fiorentina), Gabriel Mercado (Sevilla), Juan Foyth (Tottenham), Nicolas Otamendi (Manchester City), Walter Kannemann (Gremio), Nicolas Tagliafico (Ajax), Marcos Acuna (Sporting Lisabona), Gonzalo Montiel (River), Renzo Saravia (Racing), Lisandro Martynez (Defensa y Justicia) – fundași, Leandro Paredes (PSG), Guido Rodriguez (America), Giovani Lo Celso (Betis), Manuel Lanzini (West Ham), Roberto Pereyra (Watford), Angel Di Maria (PSG), Matias Zaracho (Racing), Ivan Marcone (Boca), Domingo Blanco (Defensa y Justicia), Rodrigo De Paul (Udinese) – mijlocași, Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Martinez (Atlanta United), Paulo Dybala (Juventus), Angel Correa (Atletico Madrid), Lautaro Martinez (Inter), Dario Benedetto (Boca), Matias Suarez (River).

Lionel Messi, care nu are niciun trofeu cu prima reprezentativă a Argentinei, își anunțase revenirea în echipa națională încă de la sfârșitul lunii ianuarie. Deși este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, mulți fani ai ”pumelor” nu cred că întoarcerea sa este benefică. Într-un sondaj de opinie realizat de o publicație argentiniană, 38% dintre răspunsuri au fost împotriva revenirii lui Messi.

Tags: