Sport

Lionel Messi, scandal după scandal la PSG! În şase luni a dinamitat vestiarul şi au apărut “bisericuţele”

Transferul lui Lionel Messi la PSG părea piesa lipsă din puzzle-ul care producea imaginea trofeului Ligii Campionilor pe "Parc des Princes", însă argentinianul a reuşit să dinamiteze vestiarul.
13.01.2022 | 15:13
Lionel Messi scandal dupa scandal la PSG In sase luni a dinamitat vestiarul si au aparut bisericutele
Transferul lui Lionel Messi a dinamitat vestiarul lui PSG
ADVERTISEMENT

În vara trecută, PSG dădea marea lovitură şi îl transfera gratis pe Lionel Messi. Fanii de pe “Parc des Princes” visau deja cu ochii deschişi la câştigarea Ligii Campionilor, însă mutarea a provocat multe fricţiuni în vestiar. Au început să apară “bisericuţele”, dar şi zvonuri care dovedesc că atmosfera nu este prielnică performanţei.

Transferul lui Lionel Messi la PSG a schimbat polii de putere şi a provocat primul scandal

Înainte ca Lionel Messi să vină la PSG, Neymar şi Kylian Mbappe erau liderii vestiarului. Brazilianul îi avea de partea lui pe sud-americani, în timp ce francezii şi europenii erau grupaţi în jurul atacantului francez. Două tabere care formau o familie. Dovadă era legătura destul de strânsă dintre cei doi mari fotbalişti.

ADVERTISEMENT

Ajuns pe “Parc des Princes” în august, Lionel Messi a intrat rapid în grupul sud-american, iar Neymar s-a îndepărtat de Kylian Mbappe. Un prim semnal al rupturii a venit în victoria cu Montpellier, scor 2-0, de pe 25 septembrie 2021. Atunci, după ce a fost schimbat, atacantul francez a izbucnit la adresa lui Neymar, după ce acesta îi pasase decisiv lui Draxler.

“Cerșetorul ăsta nu mi-ar pasa așa”, a spus nervos Kylian Mbappe, faza fiind surprinsă de camerele TV. După câteva zile, atacantul francez a vorbit pentru L’Equipe despre acest episod. “Am spus asta. Sunt lucruri care se întâmplă tot timpul în fotbal. Trebuie doar să fie lucruri care să nu și rămână. Văzând amploarea pe care a avut-o acel moment, am vorbit cu Neymar”, a explicat Mbappe.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi, clauză preferenţială în contract. E singurul care poate pleca oricând vrea la naţională

Jorge Messi, tatăl şi impresarul lui Lionel, a negociat la sânge contratul cu PSG, astfel că jucătorul beneficiază de o clauză unică la formaţia franceză. Mai exact, naţionala Argentinei are prioritate în faţa echipei de club.

Acest lucru s-a văzut cel mai bine în toamnă, când Lionel Messi a ratat două meciuri atunci când a revenit la PSG de la selecţionată. Mai mult decât atât, fotbalistul de 34 de ani a plecat accidentat la naţională, după ce oficialii i-au cerut să rămână în Franţa.

ADVERTISEMENT

“Nu putem fi de acord să lăsăm un jucător să plece la echipa lui națională când el nu este apt de joc nici pentru noi, ba mai mult, se află în recuperare”, spunea Leonardo, după ce Lionel Messi a plecat la naţională, în noiembrie.

Zero respect pentru Mauricio Pochettino

Chiar dacă sunt amândoi argentinieni, Lionel Messi nu l-a cruţat nici pe Mauricio Pochettino, antrenorul lui PSG. În toamna anului trecut, după ce a fost schimbat în minutul 75 al meciului cu Lyon, vedeta echipei nu a vrut să dea mâna cu tehnicianul argentinian.

ADVERTISEMENT

Mauricio Pochettino a susţinut că totul s-a rezolvat după meci, însă presa internaţională a vuit la apariţia zvonului că Lionel Messi încearcă să-i convingă pe conducătorii clubului să schimbe antrenorul.

Totul a culminat cu un episod petrecut recent. Infectat cu COVID-19 în vacanţă, Lionel Messi nu i-a transmis vestea lui Mauricio Pochettino, acesta aflând din altă parte că elevul său va fi indisponibil. Comportamentul argentinianului a fost imediat taxat de un fost jucător al parizienilor.

“Pochettino nu a ştiut ce face şi unde este Messi, iar asta explică multe. Nu cred că e un lucru prea bun şi este şocant din partea lui Messi. Nu-l respectă pe Pochettino”, dezvăluia Jerome Rothen.

“Bisericuţele” s-au văzut la petrecerea lui Mbappe

Pe 20 decembrie, Kylian Mbappe a împlinit 23 ani şi a organizat o petrecere pentru colegii lui. Lionel Messi şi Neymar au fost marii absenţi, însă brazilianul a avut scuza că se afla în Brazilia, la recuperare. În cazul argentinianului, motivul absenţei a fost necunoscut. În plus, de la petrecere au mai lipsit Angel Di Maria, Marquinhos sau Gianluigi Donnarumma.

Astfel, cu ocazia petrecerii, “bisericuţele” au început să iasă şi mai bine la lumină. Keylor Navas, aflat la cuţite cu Donnarumma, a mers la petrecere, la fel ca Sergio Ramos, Achraf Hakimi, Marco Verratti sau Ander Herrera. Aceştia i-au dăruit atacantului francez un tricou cu mesajul: “Mbappe 2050”.

Lionel Messi îl vrea plecat pe Mauro Icardi

Din marele grup al sud-americanilor lipseşte Mauro Icardi, fotbalist pe care Lionel Messi nu-l iartă pentru destrămarea mariajului dintre Maxi Lopez şi Wanda Nara. De altfel, în primul mare interviu acordat în presa din Franţa, starul argentinian nu l-a menţionat deloc.

“A fost uşor să mă integrez, mai ales că sunt mulţi colegi care vorbesc limba spaniolă, iar unii îmi sunt prieteni precum Ney (n.r. Neymar), Lea (n.r. Leandro Paredes) sau Fideo (n.r. Angel Di Maria). M-au ajutat când am ajuns”, declara Lionel Messi în France Football.

La scurt timp după interviu, ziarul catalan La Nacional a anunţat că Lionel Messi a cerut ca Mauro Icardi să plece cât mai repede de la PSG, după ce i-a blocat şi accesul la naţionala Argentinei în ultimii trei ani.

Pentru PSG, cel mai important test va veni pe 15 februarie, când o va întâlni pe Real Madrid în manşa tur a optimilor Ligii Campionilor. O eliminare timpurie din cea mai importantă competiţie ar putea aduce un cutremur de amploare pe “Parc des Princes”, iar transferul lui Lionel Messi ar putea să fie şi mai contestat decât în prezent.

  • 6 goluri în 16 meciuri are Lionel Messi la PSG
  • 61.130.322 de euro este salariul anual al lui Lionel Messi la PSG

  • (P) Cota NETBET pentru PSG – Brest: 1,76 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT