Fotbal international

Lionel Messi se implică tot mai mult la echipă! Ce antrenor a cerut să fie adus pe banca Barcelonei

26.07.2020 | 11:39
Lionel Messi se implica tot mai mult la echipa Ce antrenor a cerut sa fie adus pe banca Barcelonei
ADVERTISEMENT

Barcelona a terminat într-un haos total recent încheiatul sezon de la La Liga. Numirea în urmă cu şase luni a lui Quique Setien ca antrenor, în locul lui Ernesto Valverde, s-a dovedit a fi un faliment total, jocul echipei fiind extrem de modest, în raport cu vedetele de care dispune în lot.

În aceste condiţii a fost uşor pentru marea rivală Real Madrid să profite de degringolada echipei catalane şi cu un parcurs perfect, în unele situaţii ajutată şi de arbitraj, trupa lui Zinedine Zidane a stopat după trei ani hegemonia blaugrana în campionat.

ADVERTISEMENT

Pentru Barcelona, care riscă enorm să treacă sezonul acesta cifra 0 în dreptul trofeelor câştigate, a mai rămas o singură uşă deschisă, dar la felul cum se exprimă echipa în teren, şi această uşă de intrare în Champions League s-ar putea dovedi a fi prea strâmtă. Pe Messi şi compania îi aşteaptă la început de august returul cu Napoli din optimile competiţiei şi abia apoi se poate vorbi de un obiectiv pentru Final 8 de la Lisabona.

Lionel Messi cere insistent aducerea lui Marcelo Bielsa, antrenorul lui Leeds United

Tocmai din acest motiv, jucătorii Barcelonei au intrat acum câteva zile în vacanţă, urmând a reveni în scurt timp la pregătiri pentru meciul cu Napoli. Însă omul cel mai influent din club din toate punctele de vedere, starul argentinian Lionel Messi, e extrem de nemulţumit de faptul că în continuare echipa se află sub comanda lui Quique Setien şi cere înlocuirea acestuia de urgenţă.

ADVERTISEMENT

Cum a mai procedat cu ani în urmă, când a impus venirea pe Nou Camp a lui Gerardo Martino, antrenor care era din acelaşi oraş cu el, din Rosario, Messi vrea şi acum să convingă conducerea Barcei să îl contacteze urgent pe Marcelo Bielsa, de la Leeds United.

Messi vede în “El Loco” Bielsa omul potrivit să rezolve problemele pe Nou Camp

Compatriotul lui Messi, supranumit “El Loco”, adică Nebunul, pentru fanatismul muncii sale şi pentru anumite elemente pe care le introduce în programele de pregătire, a reuşit să readucă în această vară o glorioasă grupare engleză în Premier League după o pauză de 16 ani.

ADVERTISEMENT

Messi vede în tehnicianul în vîrstă de 64 de ani omul potrivit pentru a pune lucrurile la punct în vestiarul Barcelonei şi pentru a schimba în bine faţa jocului echipei catalane, care deşi are lângă Messi un Suarez, un Griezmann parcă nu mai ştie să marcheze.

Bielsa îşi încheie acum contractul cu gruparea engleză

El caută să urgenteze deschiderea negocierilor cu Bielsa profitând de faptul că înţelegerea acestuia cu Leeds United expiră acum şi deşi e dorit în continuare şefii echipei de pe Elland Road încă nu l-au chemat să discute noul contract.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, ar fi dorit să dea echipa pe mâna unui fost mare jucător catalan, care a şi evoluat alături de Messi multă vreme, Xavi Hernandez, însă acesta îşi doreşte mult să facă acest pas dar nu acum, datorită tulburărilor din lot şi din cadrul clubului.

ADVERTISEMENT