Sport

Lionel Messi și-a decis viitorul. Suma fabuloasă pe care o va încasa în următorii patru ani

Barcelona nu renunță atât de ușor la Lionel Messi. Pentru a-l convinge să semneze prelungirea contractului, președintele Juan Laporta pune la bătaie un salariu fabulos.
29.05.2021 | 14:35
Lionel Messi sia decis viitorul Suma fabuloasa pe care o va incasa in urmatorii patru ani
ADVERTISEMENT

În ciuda zvonurilor care au împânzit peisajul media, Lionel Messi nu mai pare tentat să plece de la Barcelona. Ba chiar ar putea accepta, în contextul problemelor financiare cu care se confruntă unicul club al carierei sale, să încaseze un salariu ceva mai mic.

În așteptarea unui anunț oficial, președintele Juan Laporta a reaprins speranțele fanilor. „Planul de a-i prelungi contractul lui Messi merge bine. Nu e realizat încă, dar merge bine. Vrea să rămână la Barcelona, iubește acest club”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 17 ani a petrecut starul argentinian pe Camp Nou la nivel de seniori, iar bilanțul e de-a dreptul impresionant: 672 de goluri marcate în toate competițiile și 34 de trofee cucerite, printre care 10 titluri de campion și 10 cupe internaționale.

Lionel Messi rămâne la Barcelona. Va încasa peste 240 de milioane în următorii patru ani

Concret, potrivit cotidianului catalan Sport, Juan Laporta i-a propus lui Lionel Messi un proiect global ce se întinde pe zece ani și îi poate aduce în cont cifre amețitoare, după cum urmează:

ADVERTISEMENT
  • 2021-2023: 120 de milioane de euro salariul brut total (60 de milioane pe sezon), ca jucător al Barcelonei
  • 2023-2025: 120 de milioane de euro salariu brut total (60 de milioane pe sezon), ca ambasador al clubului în Statele Unite. În această perioadă va evolua pentru Inter Miami, echipă patronată de David Beckham
  • 2025-2031: o sumă fixă și bonusuri, ca ambasador global al Barcelonei.

De altfel, ultimul capitol este și motivul pentru care anunțul oficial privind prelungirea contractului încă se lasă așteptat. În timp ce președintele grupării blaugrana îi propune un salariu simbolic și prime mai mari, Messi insistă ca suma să fie fixă și să crească periodic.

ADVERTISEMENT

Sergi Aguero pune condiții. Semnează contractul doar dacă rămâne Messi

În altă ordine de idei, unul dintre transferurile cu care Barcelona încearcă să-și întărească ofensiva în această vară depinde de viitorul lui Messi. Mai precis, Sergio Aguero e dispus să accepte oferta catalanilor doar dacă Leo semnează prelungirea contractului.

„Am ajuns în punctul în care trebuie să iau decizii importante în privința viitorului meu și am hotărât să negociez ofertele primite alături de echipa mea, formată din persoane de încredere și experți din domeniul juridic.

ADVERTISEMENT

Voi decide singur destinația, iar voi veți fi primii care află”, a declarat Aguero.

Când un ciclu ajunge la final, multe sentimente ies la suprafață. Multă satisfacție și mândrie pentru cele 10 sezoane de la Manchester City – ceva neobișnuit pentru un jucător din ziua de azi.

10 sezoane cu realizări majore, de-a lungul cărora am devenit cel mai bun marcator din istoria clubului și am realizat o legătură indestructibilă cu cei care iubesc clubul.

 Voi începe un nou capitol în cariera mea și sunt pregătit, am aceeași pasiune și același profesionalism. Îmi doresc să continui la cel mai înalt nivel”, este mesajul emoționant prin care starul argentinian și-a anunțat despărțirea de Manchester City.

ADVERTISEMENT
Tags: