ADVERTISEMENT
Sport

Lionel Messi și-a decis viitorul. Un cunoscut jurnalist italian a făcut anunțul mult așteptat

Lionel Messi își dorește să evolueze și în sezonul viitor pe Camp Nou. Presa argentiniană a făcut anunțul mult așteptat.
Autor: Bogdan Solomon | 23.06.2021 | 00:19
Lionel Messi și-a decis viitorul. Un cunoscut jurnalist italian a făcut anunțul mult așteptat
Starul argentinian și-ar fi dat acordul să îmbrace în continuare tricoul blaugrana. Sursa foto: hepta.ro

După luni întregi de negocieri, Lionel Messi ar fi acceptat să evolueze și în următoarele două sezoane pe Camp Nou. Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, mai este doar o chestiune de timp până la oficializarea noului acord.

ADVERTISEMENT

De altfel, Juan Laporta s-a arătat optimist în privința șanselor de a-l convinge pe căpitan să îmbrace în continuare tricoul blaugrana. „Îi oferim un proiect interesant, știm ce-și dorește, nu este nevoie să-l seducem”, spunea președintele catalanilor, dezvăluind și „asul din mânecă”: Sergio Aguero.

Nu mai puțin de 17 ani a petrecut Messi pe Camp Nou la nivel de seniori, iar bilanțul său nu poate fi descris în cuvinte. Vorbim despre 672 de goluri marcate în toate competițiile și 34 de trofee cucerite, printre care se numără 10 titluri de campion al Spaniei și 10 cupe internaționale.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi ar fi acceptat să semneze prelungirea contractului cu Barcelona

Barcelona lucrează la ultimele detalii/clauze ale contractului până în iunie 2023 pe care urmează să i-l propună lui Messi. Discuțiile din ultima vreme au decurs bine, așa că oficialii clubului sunt încrezători”, a anunțat Fabrizio Romano.

Deși inițial s-a vorbit despre o înțelegere valabilă doar un an, astfel încât salariul său să corespundă bugetului actual și plafonului financiar impus de La Liga tuturor cluburilor cu datorii mari, se pare că starul argentinian va evolua pe Camp Nou până în 2023.

ADVERTISEMENT

Aguero, arma secretă a lui Juan Laporta

Sunt calm, îl veți vedea din nou pe Camp Nou. Aici îi place lui să câștige. Nici nu vreau să mă gândesc la un eventual refuz. Nu pot să accept așa ceva.

Știu că există echipe care au oferte mai bune din punct de vedere financiar, dar și noi îi oferim un proiect interesant, știm ce-și dorește, nu este nevoie să-l seducem.

ADVERTISEMENT

Aș vrea să vă spun că am bătut palma, dar nu este așa, sperăm să parafăm totul cât mai repede, vrem să construim și o echipă competitivă în jurul lui. S-ar putea pe 24, e cifra zilei sale de naștere, poate pe 29, e cifra zilei mele de naștere.

Oricum, de asta l-am adus și pe Aguero, să-l bată la cap pe Messi în fiecare zi la Copa America ca să semneze prelungirea”, a declarat recent președintele Barcelonei, Juan Laporta.

ADVERTISEMENT

Avertismentul președintelui La Liga: „Barcelona câștigă cupa în ceea ce privește pierderile financiare”

În altă ordine de idei, președintele La Liga nu pare deloc dispus să sară în ajutorul Barcelonei. Ba chiar le-a solicitat oficialilor să reducă semnificativ cheltuielile salariale, pentru a nu încălca fairplay-ul financiar, din dorința de a-l păstra pe Lionel Messi.

Dintre pierderile financiare ale cluburilor de aproximativ 700 de milioane de euro în sezonul 2020-2021, jumătate sunt ale Barcelonei. Sunt alte cluburi mai care au făcut mai multe eforturi de a evita acest lucru. Real Madrid a gestionat pandemia foarte bine.

ADVERTISEMENT

Dintre cluburile mari, ei au făcut acest lucru cel mai bine. Barcelona câștigă cupa în ceea ce privește pierderile financiare. Barcelona a depășit limitele salariale. Trebuie să facă un efort semnificativ. Sperăm că îl vor păstra pe Messi, dar, în acest caz, va fi necesar să renunțe la alți jucători.

Trebuie să restructureze datoriile. Dacă fac acest lucru, situația nu va fi gravă. Barcelona întotdeauna au împins la limită cheltuielile salariale. Regulile salariale nu vor fi schimbate sau relaxate. Nu vom schimba nicio regulă pentru Messi”, a declarat Javier Tebas.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1