Sport

Joan Laporta a clarificat situația revenirii la Barcelona a lui Lionel Messi și Andres Iniesta: „Nu ca fotbaliști!”

Joan Laporta a clarificat posibilitatea ca Lionel Messi și Andres Iniesta să revină la FC Barcelona. Cei doi au porțile deschise pe Camp Nou, dar nu în calitate de fotbaliști.
20.11.2021 | 19:39
Joan Laporta a clarificat situatia revenirii la Barcelona a lui Lionel Messi si Andres Iniesta Nu ca fotbalisti
ADVERTISEMENT

Joan Laporta nu exclude în continuare posibilitatea revenirii lui Lionel Messi și a lui Andres Iniesta la Barcelona. Președintele catalanilor a declarat în urmă cu câteva zile că îi dorește înapoi pe cei doi fotbaliști de legendă, dar astăzi a ieșit din nou la declarații pentru câteva clarificări.

„Nu exclud. S-a întâmplat cu Dani Alves, care a făcut și un efort financiar semnificativ. Se poate întâmpla și cu alții, inclusiv cu Messi și Iniesta. Deocamdată ei au contracte ferme cu alte cluburi, dar nu excludem această variantă”, au fost cuvintele lui Laporta.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi și Andres Iniesta, așteptați înapoi la Barcelona, dar nu ca fotbaliști

Laporta e convins că Messi și Iniesta s-ar putea întoarce la formația blaugrana, dar în calitate de antrenori sau în funcția de director sportiv. Ca jucători, șansele sunt foarte mici.

„Era o discuție înainte de o conferință de presă, întrebările erau multe…

Jurnaliștii m-au întrebat dacă există posibilitatea ca acești doi jucători să revină la Barcelona, dacă îi vom vedea din nou la club. Și ei au spus că și-ar dori să se întoarcă și să lucreze pentru Barcelona.

ADVERTISEMENT

Eu nu m-am referit la revenirea lor ca fotbaliști, ci ca antrenori. Și ei au vorbit despre acest lucru. Asta nu înseamnă că nu pot reveni la Barcelona. Dar să se întoarcă în calitate de jucători?

În acest moment îmi este imposibil să văd cum s-ar putea întâmpla acest lucru. Amândoi au contract, deci e greu de crezut. Când am fost întrebat, am răspuns că s-ar putea întoarce, dar în diferite roluri. Niciodată să nu spui niciodată”, a clarificat Joan Laporta, pentru El Larguero.

ADVERTISEMENT

Care este starea de sănătate a lui Pedri

În cadrul aceluiași interviu, Laporta a discutat și despre starea de sănătate a lui Pedri, accidentat în luna octombrie. Președintele catalanilor a dezvăluit că wonderkid-ul cu o clauză de reziliere de 1 miliard de euro nu a suferit o recidivă, așa cum s-a speculat în presă. Revenirea sa pe gazon va întârzia însă.

„Nu e nicio recidivă. El e în programul de recuperare. Noi, clubul, suntem de părere că revenirea lui nu trebuie grăbită. Mi s-a explicat ce are la mușchi. Se pare că leziunea este pe orizontală.

ADVERTISEMENT

Să spunem că este ruptură, deci, dacă este ruptură, nu are ce recidivă să fie. În orice caz, trebuie să fie foarte precauți și el să revină pe gazon când este 100% refăcut.

Import e că recuperarea decurge bine. Nici el nu vrea să forțeze. Aceste accidentări necesită răbdare și timpul necesar de recuperare”, a adăugat președintele Barcelonei.

ADVERTISEMENT