Fotbal international

Lionel Messi și Argentina ajutați de VAR încă din primul meci la Cupa Mondială. Penalty inventat pentru „pume”. Video

Argentina o înfruntă pe Arabia Saudită în primul meci de la Cupa Mondială din Qatar. „Pumele” au beneficiat de un penalty acordat ușor în startul partidei și transformat de Messi.
22.11.2022 | 12:48
Lionel Messi si Argentina ajutati de VAR inca din primul meci la Cupa Mondiala Penalty inventat pentru pume Video
Lionel Messi a înscris dintr-un penalty acordat ușor Argentinei. Sursă foto: Twitter - @FIFA WORLD CUP
ADVERTISEMENT

Argentina a deschis scorul după doar 10 minute în meciul cu Arabia Saudită. Formația pregătită de Lionel Scaloni a primit penalty după ce Leandro Paredes a fost ținut în careu de un adversar.

Lionel Messi a deschis scorul în meciul cu Arabia Saudită. Penalty ușor acordat de „central”

Argentina a început tare meciul cu formația asiatică, iar în minutul doi Lionel Messi a fost aproape să deschidă scorul în urma unui șut expediat din zona punctului cu var. Al Owais, portarul Arabiei Saudite, a respins mingea cu un reflex foarte bun.

ADVERTISEMENT

Cinci minute mai târziu Leandro Paredes a fost ținut în careu de un adversar, iar „centralul” partidei, Slavko Vincic, a acordat lovitură de la 11 metri după ce a fost sfătuit din camera VAR să verifice faza.

Totuși, pe reluările video se poate observa că Leandro Paredes cade ușor în duelul cu Al Boleahi. Lionel Messi transformă lovitura de pedeapsă în urma unu șut la colțul stâng după ce a așteptat ca Mohamed Al Owais să plonjeze în dreapta.

ADVERTISEMENT

Argentina, două goluri anulate pe motiv de ofsaid în meciul cu Arabia Saudită

Lionel Messi a fost aproape să reușească „dubla” în partida cu Arabia Saudită. Reușita superstarului argentinian a fost anulată de Slavko Vincic pe motiv de ofsaid. Lautaro Martinez, în minutul 28, a reușit de asemenea să trimită mingea în plasa porții Arabiei Saudite.

Slavko Vincic a fost nevoit să revadă faza, după ce în construcția fazei a fost semnalată o posibilă poziție de ofsaid. Arbitrul sloven a anulat în cele din urmă golul „pumelor”. Totuși, Lionel Messi a intrat în categoria unor jucător selecți încă de la primul gol. Atacantul lui PSG a devenit al cincilea jucător care înscrie la patru turnee diferite ale Cupei Mondiale.

ADVERTISEMENT

Superstarul argentinian a mai înscris la Cupa Mondială din 2006, 2010, 2014 și 2018. Doar Pele, Uwe Seeler, Miroslav Klose și Cristiano Ronaldo au înregistrat o astfel de performanță.

Ghete fabuloase pentru Lionel Messi la Cupa Mondială din Qatar

Cupa Mondială din Qatar este al cincilea turneu final din carieră pentru Lionel Messi. Mai mult decât atât, întrecerea din zona Golfului ar putea reprezenta ultima apariție la acest nivel pentru fostul Balon de Aur.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul lui PSG și-a pus la punct toate detaliile în drumul spre titlul mondial, iar primul pas a fost alegerea ghetelor. Adidas X Speedportal Leyenda se numesc ghetele speciale ale lui Lionel Messi care au o culoare aurie, dar și „bleu ciel”, care predomină pe steagul Argentinei. Pe spatele încălțărilor este inscripționat numărul 10 de pe tricoul lui Messi.

ADVERTISEMENT