Fotbal international

Lionel Messi și Sergio Ramos pot semna gratis în ianuarie. Ce alte vedete devin disponibile

12.11.2020 | 13:44
Lionel Messi si Sergio Ramos pot semna gratis in ianuarie Ce alte vedete devin disponibile
ADVERTISEMENT

Fereastra de transferuri care se va deschide peste doar o lună și jumătate le va oferi posibilitatea cluburilor să îi aducă gratuit pe Lionel Messi și Sergio Ramos, ale căror contracte expiră în iunie 2021. 

De departe, cea mai mediatizată situație a fost cea a argentinianului Lionel Messi, cel care a recunoscut că a dorit să plece de la FC Barcelona încă de vara trecută. În cele din urmă, fostul „Balon de Aur” a decis să își onoreze contractul.

ADVERTISEMENT

În vară, însă, atât Messi cât și Sergio Ramos, David Alaba, Memphis Depay sau Eric Garcia vor ajunge la finalul înțelegerilor pe care le au cu formațiile pentru care evoluează în prezent, iar din ianuarie pot semna gratuit cu oricine.

Ce nume mari rămân vără contract din vară. Lionel Messi și Sergio Ramos, cap de afiș

Chiar dacă înțelegerile lui Messi și Ramos expiră de abia în iunie 2021, regulamentele FIFA permit ca fotbaliștii să negocieze fără probleme și să se înțeleagă cu alte formații cu șase luni înainte de terminarea contractelor pe care le au cu alte cluburi.

ADVERTISEMENT

Altfel spus, Lionel Messi (33 de ani) poate semna cu orice club începând cu luna ianuarie. Echipa care îl va convinge pe argentinian va trebui să se înțeleagă numai cu el, fără a mai fi nevoită să îi plătească Barcelonei vreo sumă de transfer. Messi va continua să evolueze pe Camp Nou până la finalul contractului, iar apoi se va alătura noii sale echipe.

Publicația Mundo Deportivo a analizat situația fotbaliștilor care vor rămâne liberi din vara lui 2021 și pot fi acontați de alte formații peste doar o lună și jumătate. Pe lângă Lionel Messi și căpitanul lui Real Madrid, Sergio Ramos (34 de ani), mai fac parte din această listă Gini Wijnaldum, de la Liverpool, David Alaba, de la Bayern Munchen, Memphis Depay, de la Olympique Lyon sau Sergio Aguero, de la Manchester City.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ar putea fi transferați Juan Bernat (PSG), Eric Garcia (Manchester City) sau Florian Thauvin (Olympique Marseille), aceștia fiind unii dintre fotbaliștii pe care presa catalană îi consideră potriviți pentru stilul de joc și nevoie celor de la FC Barcelona.

Pleacă legendele de pe Nou Camp și Santiago Bernabeu?

Înainte de a se gândi la venirile unor fotbaliști precum Garcia sau Bernat, FC Barcelona are de rezolvat o problemă uriașă. Plecarea lui Lionel Messi a fost împiedicată în vară, după ce conducerea a insistat asupra clauzei de reziliere enorme (700 de milioane de euro). Numai că această clauză nu mai are nicio valoare începând cu luna ianuarie a anului 2021, iar Messi poate semna fără probleme cu oricine dorește.

ADVERTISEMENT

Aflat în conflict cu Josep Maria Bartomeu, argentinianul a ajuns la concluzia că dorește să părăsească clubul care l-a format și i-a dat șansa de a ajunge o legendă a fotbalului, însă nu se știe dacă plecarea fostului președinte de la conducerea echipei îl va face pe Messi să se răzgândească.

Deocamdată, singurul lucru cert este că înțelegerea sa cu Barcelona expiră în vara lui 2021, iar zvonurile privind plecarea lui Messi la PSG sau Manchester City sunt pe cale să se intensifice din nou. Este posibil ca alegerile pentru alegerea unui nou lider pe Camp Nou, plănuite pentru perioada sărbătorilor din decembrie, să fie decisive în vederea prelungirii contractului superstarului argentinian.

Și situația lui Sergio Ramos, legendarul căpitan al Realului, este una incertă. Ajuns la 34 de ani, spaniolul nu știe încă ce va face din vară, iar posibilitatea unei plecări la PSG nu este deloc una de ignorat. Ramos  a ajuns în 2005 la Real Madrid și a câștigat cinci campionate și patru trofee UEFA Champions League cu „galacticii”, însă vârsta sa ar putea să îi împiedice pe Los Blancos să îi ofere un nou acord.

Cu toate acestea, Ramos evoluează în continuare foarte bine și este liderul echipei, mai ales după plecarea lui Cristiano Ronaldo din 2018, astfel că presiunea pe conducerea de pe Santiago Bernabeu este la un nivel ridicat. Conform informațiilor cotidianului AS, conducătorii Realului ar vrea să îi ofere un nou contract valabil timp de un an, în timp ce Ramos nu vrea să semneze nicio înțelegere valabilă pentru mai puțin de două sezoane.

 

ADVERTISEMENT
Tags: