Sport

Lionel Messi, titular în Argentina – Brazilia! Neymar ratează derby-ul: “A acuzat dureri”

Argentina - Brazilia este meciul săptămânii în fotbalul mondial, iar fanii gazdelor au primit o veste bună. Lionel Messi va fi titular în "Superclasico de las Americas".
15.11.2021 | 23:00
Lionel Messi titular in Argentina  Brazilia Neymar rateaza derbyul A acuzat dureri
ADVERTISEMENT
15-11-2021
21:06

Neymar va rata derby-ul Argentina - Brazilia

Neymar nu va juca în meciul Argentina – Brazilia, după ce s-a accidentat la ultimul antrenament. Acesta a acuzat probleme la coapsă şi nu va mai face deplasarea.

“După antrenamentul de dimineaţă, Neymar a acuzat dureri la coapsă. Fără a putea face teste suplimentare, staff-ul a decis ca jucătorul să nu facă deplasarea”, au anunţat oficialii Federaţiei Braziliene de Fotbal.

Argentina şi Brazilia se vor duela miercuri, de la ora 01:30, în etapa a 14-a din preliminariile CM 2022, zona CONMEBOL. Este cel mai aşteptat meci în America de Sud şi nu numai, mai ales că la start îi vom vedea pe Lionel Messi şi Neymar, buni prieteni şi colegi la PSG, dar rivali pentru 90 de minute.

După ce a jucat doar 15 minute în Uruguay – Argentina 0-1, Lionel Messi este anunţat titular în derby-ul cu Brazilia, după ce Lionel Scaloni, antrenorul selecţionatei “Albiceleste”, a spus că vedeta lui PSG stă bine din punct de vedere fizic.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi, titular în Argentina – Brazilia: “Pot confirma că va juca”

“E la un nivel fizic bun, dar la meciul cu Uruguay am decis că cel mai bine va fi să joace doar câteva minute. Totul a decurs bine. Pentru meciul cu Brazilia pot confirma că va juca”, a spus Lionel Scaloni la conferinţa de presă premergătoare meciului Argentina – Brazilia.

Lionel Messi nu a jucat în ultimele două meciuri ale lui PSG, după ce s-a accidentat în partida cu Lille, de pe 29 octombrie. Oficialii formaţiei de pe “Parc des Princes” au fost nemulţumiţi de faptul că jucătorul de 34 de ani a fost convocat la naţională.

ADVERTISEMENT

“Nu suntem de acord să lăsăm la națională un jucător care, din punctul nostru de vedere, nu este apt din punct de vedere fizic sau care este în proces de recuperare. Nu este logic! În astfel de situații ar trebui să existe un acord in partea FIFA”, spunea Leonardo după convocarea lui Messi.

Mai mult decât atât, Nasser Al-Khelaifi, preşedintele lui PSG, a cerut o anchetă internă pentru a vedea dacă accidentarea lui Lionel Messi a fost atât de serioasă încât nu a putut juca în meciurile cu RB Leipzig şi Bordeaux.

ADVERTISEMENT

Cum arată planul Argentinei pentru victoria cu Brazilia

La conferinţa de presă premergătoare meciului, Lionel Scaloni a dezvăluit planul prin care Argentina vrea să obţină victoria cu Brazilia. Un eventual succes i-ar aduce pe argentineni mai aproape de calificarea la Mondialul din Qatar.

“Este un meci foarte dificil. Întâlnim liderul grupei, o echipă care s-a calificat deja la Mondiale. Va fi o partidă diferită faţă de o finală (n.r. cele două s-au întâlnit în finala Copa America 2020).

ADVERTISEMENT

Trebuie să fim precauţi şi să ştim cum să le producem daune. Să ne bucurăm de acest meci, care se va juca pe un teren foarte bun şi cu tribunele pline.

Brazilia şi-a schimbat mult modul de joc, dar noi avem o idee clară pentru acest meci. Vrem să controlăm jocul şi să recuperăm mingea repede, atunci când va fi în posesia lor.

Este dificil să spun ce s-ar putea întâmpla. Ăsta e planul nostru: să controlăm jocul, să le punem probleme şi să minimizăm lucrurile bune pe care ei le pot face”, a spus selecţionerul Argentinei.

Meciul tur, de la Sao Paulo, a fost suspendat după cinci minute, la scorul de 0-0. Autorităţile din Brazilia au pătruns pe teren şi au cerut ca trei dintre titularii Argentinei să intre în izolare, după ce ar fi încălcat regulile COVID-19.

ADVERTISEMENT