Sport

Lionel Messi, călătorie în Qatar! Motivul pentru care a vizitat gazda Mondialului din 2022

Starul argentinian Lionel Messi a fost învoit de la antrenamentele echipei sale de club, PSG, în această săptămână, pentru a întreprinde o vizită-fulger în Qatar.
18.12.2021 | 22:15
Lionel Messi calatorie in Qatar Motivul pentru care a vizitat gazda Mondialului din 2022
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a fost însoțit, în această excursie, de colegul său de la naționala Argentinei și de la PSG, Leandro Paredes.

Lionel Messi poate fi ambasadorul CM 2022, din Qatar

Messi este foarte bun prieten cu Paredes, cel care l-a acompaniat în această vizită în Golful Persic. În delegație se mai află și Pepe Costa, un apropiat al lui Lionel Messi, în care atacantul argentinian are deplină încredere.

ADVERTISEMENT

Messi și Paredes au primit trei zile libere de la club, după meciul din ultima etapă, câștigat cu 2-0 în fața celor de la Monaco. Starul argentinain a fost integralist contra monegascilor, în vreme ce Paredes a intrat în minutul 81.

Această vizită a lui Lionel Messi în Qatar alimentează speculațiile conform cărora starul argentinian ar urma să fie nominalizat drept ambasador al Cupei Mondiale din 2022.

ADVERTISEMENT

Investitorii de la PSG sunt din Qatar, iar echipa franceză este considerată instrument de diplomație soft-power pentru țara organizatoare a CM 2022.

Campionatul Mondial din 2022 va da peste cap programele campionatelor interne și al Ligii Campionilor, fiind organizat iarna, din cauza căldurii excesive din Golful Persic.

ADVERTISEMENT

Fotografiile surprinse la Doha îl înfățișează pe Messi în diverse ipostaze, printre care și unele în care este întâmpinat de demnitari locali.

Lionel Messi, ambasador la Expo 2020 Dubai

Înainte de a ajunge la Doha, Lionel Messi și Paredes au efectuat o scurtă escală la Dubai, luxosul oraș din Emiratele Arabe Unite.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi este ambasadorul Expoziției Universale Expo 202o Dubai, aflată în desfășurare.

Ambasadorul Argentinei în Emiratele Arabe Unite, Jorge Agustin Molina Arambarri, a fost cel care s-a ocupat de primirea celor doi fotbaliști pe aeroportul din Dubai.

Lionel Messi a profitat de ocazie și a vorbit despre transferul său de la Barcelona la PSG: ”Să te muți dintr-un oraș unde ai trăit multă vreme nu este tocmai ușor. Plecarea la Paris a fost o mare schimbare în viața mea. dar adevărul este că ne simțim minunat într-unul din cele mai spectaculoase orașe de pe planetă și într-una din cele mai bune echipe ale lumii. Deci suntem foarte fericiți”, a spus Lionel Messi.

Referitor la Campionatul Mondial care se va disputa peste un an, Lionel Messi a declarat: ”Suntem deținătorii Copei America, dar asta nu înseamnă că suntem favoriți la câștigarea titlului mondial”.

ADVERTISEMENT