Sport

”Lipitori!” Zăvăleanu riscă să fie schimbat ca administrator judiciar la Dinamo, după limbajul jignitor folosit la adresa creditorilor. Exclusiv

Răzvan Zăvăleanu ar putea să-și piardă funcția de administrator judiciar la Dinamo, după ce în actele depuse la dosarul de insolvență a folosit cuvinte jignitoare.
04.12.2022 | 18:34
Lipitori Zavaleanu risca sa fie schimbat ca administrator judiciar la Dinamo dupa limbajul jignitor folosit la adresa creditorilor Exclusiv
Răzvan Zăvăleanu ar putea să-și piardă funcția de administrator judiciar la Dinamo, după ce în actele depuse la dosarul de insolvență a folosit cuvinte jignitoare
ADVERTISEMENT

FANATIK a prezentat în urmă cu două zile toate cifrele din planul de reorganizare al clubului, iar sumele ce apar în înscrisuri sunt parcă desprinse de la o grupare care visează la trofeul Ligii Campionilor.

Dinamo ar putea avea alt administrator judiciar după limbajul folosit de Răzvan Zăvăleanu

Pe lângă faptul că în respectivul plan de organizare se vorbește de sume amețitoare de bani, ceea ce surprinde și mai tare este limbajul jignitor folosit de Răzvan Zăvăleanu în notele depuse la dosar și care ar putea să-l coste postul de administrator judiciar la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Firma RTZ Partners, pe care o reprezintă Zăvăleanu, i-a catalogat pe creditorii lui Dinamo ca fiind ”lipitori”, așa cum reiese din documentul prezentat în exclusivitate de FANATIK.

Zăvăleanu administrator judiciar Dinamo

”Creditorii nemulţumiţi nu au dovedit existenţa vreunui motiv pentru infirmarea Planului de reorganizare, modificat (…), ci se rezumă să critice orice demers legal şi oportun efectuat de către persoana ce a propus planul, dar nepotrivit pentru calitatea lor de lipitori în cadrul societăţii Dinamo 1948 SA!”, se arată în înscrisurile de la dosar.

ADVERTISEMENT

De altfel, Vlad Oanea, avocatul lui Dorin Șerdean, a dezvăluit că nu este prima dată când se folosește un astfel de limbaj. ”Limbajul colorat nu este, din păcate, o noutate la administratorul judiciar al lui Dinamo”, a declarat acesta, pentru FANATIK.

Decizia schimbării lui Zăvăleanu aparține UNPIR

Prin prisma faptului că un administrator judiciar numit de instanță are obligația de a se comporta echidistant cu toate părțile din dosar, Răzvan Zăvăleanu ar putea să fie îndepărtat din funcția de administrator judiciar la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Încercând să afle mai multe detalii pe acest subiect, FANATIK a contactat un practician în insolvenţă cu ştate vechi în proceduri de insolvenţă, care a confirmat faptul că Zăvăleanu ar putea fi amendat de judecătorul sindic pentru limbajul folosit, dar se poate ajunge chiar și până la înlocuirea sa.

”Un astfel de limbaj este inacceptabil în tagma avocaţilor, e vorba de respect pentru meserie şi pentru clienți, pentru creditori. Este chiar indicat să ai un limbaj mult mai atent tocmai pentru că acei oameni au nişte bani de recuperat.

ADVERTISEMENT

Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România se poate autosesiza dacă este aşa! Se poate ajunge la amendarea sau chiar schimbarea administratorului judiciar pentru un asemenea limbaj”, a spus acesta.

Luni, 5 decembrie, se va decide planul de reorganizare de la Dinamo

FANATIK a mai dezvăluit că suma totală pe care Răzvan Zăvăleanu şi RZT Partners, administratorul judiciar al societăţii Dinamo 1948 SA, o va încasa de la Dinamo este de peste 1 milion de euro!

Cifrele apar scrise negru pe alb, în planul de reorganizare propus de Zăvăleanu spre a fi aprobat de Tribunalul Bucureşti, decizie aşteptată a se lua pe 5 decembrie.

Într-un dialog avut cu reporterul FANATIK, în care a fost extrem de iritat de întrebări, Răzvan Zăvăleanu a recunoscut că va încasa bani de la Dinamo, inclusiv în caz de faliment. Vorbim de 50.000 euro comision de pe transferul lui Deian Sorescu la Rakow, bani ce vor fi plătiţi înaintea salariilor jucătorilor şi a angajaţilor

ADVERTISEMENT