Fotbal intern

Lipsă acută de marcatori înainte de marele derby FCSB – Dinamo! Cele două echipe nu au jucători în Top 5 în clasamentul golgheterilor

03.10.2019 | 12:04
Lipsa acuta de marcatori inainte de marele derby FCSB  Dinamo Cele doua echipe nu au jucatori in Top 5 in clasamentul golgheterilor
ADVERTISEMENT

Înainte de marele derby FCSB – Dinamo București, din etapa a 12-a din Casa Pariurilor Liga 1, cele două formații trec printr-o lipsă acută de marcatori, lucru care se reflectă foarte bine în locurile ocupate în clasament. Meciul de sâmbătă de pe Arena Națională este un test în această privință pentru cei doi antrenori, Bogdan Argeș Vintilă și Dusan Uhrin, în privința alegerii titularilor pentru liniile de atac.

Lipsă acută de marcatori înainte de marele derby FCSB – Dinamo

Înainte de derby-ul FCSB – Dinamo, cele două formații ocupă locuri care nu le asigură prezența în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1 și asta și datorită lipsei unor marcatori de top. De altfel, cele două mari forțe ale fotbalului românesc absentează din Top 5 al clasamentului golgheterilor după 11 etape disputate în prima ligă, acolo unde lider este Gabriel Iancu de la FC Viitorul cu șapte reușite.

ADVERTISEMENT

Marea speranță a ”câinilor pentru acest sezon o reprezenta fără doar și poate italianul Mattia Montini, cel care a avut evoluții foarte bune în sezonul precedent, însă la rampă a ieșit rezerva Daniel Popa, care a reușit să puncteze de patru ori. Golgheterul dinamoviștilor din acest sezon s-a accidentat la meciul cu FC Botoșani, dar FANATIK a aflat că s-a recuperat miraculos și poate fi ”arma secretă” a lui Dusan Uhrin în derby.

Deian Sorescu și Florin Tănase într-un duel pentru balon la un meci Dinamo – FCSB

Coman, peste Gnohere, Hora și Tsoumou

De partea cealaltă, deși are în lot trei atacanți de careu, Harlem Gnohere, Ioan Hora și Juvhel Tsoumou, golgheterul FCSB este aripa Florinel Coman, care a înscris de trei ori în acest sezon. Cei trei ”nouari” pe care îi are la dispoziție Bogdan Argeș Vintilă au înscris fiecare câte un singur gol în această stagiune, una începută extrem de slab de ”roș-albaștri”.

ADVERTISEMENT

Este cu adevărat o situație inedită, ținând cont că cele două formații au dat de-alungul timpului marcatori cu renume. Să ne aducem aminte că la ”roș-albaștri” au evoluat jucători precum Victor Pițurcă, Marius Lăcătuș sau în ultimii ani Nicolae Dică sau Raul Rusescu. De partea cealaltă, dinamoviștii nu pot uita golgheteri celebri precum Dudu Georgescu, Florea Dumitrache, Florin Răducioiu sau celebrul cuplu Ionel Dănciulescu – Claudiu Niculescu.

FCSB, golaveraj pe minus înaintea derby-ului

FCSB și Dinamo București traversează un sezon modest, aflându-se pe locurile 9 și 10 după disputarea a 11 etape din Casa Pariurilor Liga 1. ”Roș-albaștrii” au marcat doar 13 goluri și au încasat nu mai puțin de 17, fiind într-o situație inedită cu golaveraj pe minus. ”Câinii” stau mai bine la numărul de goluri marcate, 15, însă au suferit mult mai mult pe fază defensivă încasând 20 de goluri.

ADVERTISEMENT

Partida FCSB – Dinamo București, din etapa a 12-a din Casa Pariurilor Liga 1, se va disputa sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 20:30, pe Arena Națională, și va fi transmis în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK. Fostul candidat la președinția FRF în 2014, Sorin Răducanu, a declarat că pentru el acesta nu mai este un derby, deoarece cele două echipe sunt doar niște clone.