News

Mii de bucureșteni, din nou fără apă caldă și căldură în plină iarnă. În aproape toate sectoarele Capitalei s-au produs avarii

Noi probleme cu apa caldă și căldura în Capitală, în plin anotimp de iarnă. Mii de bucureșteni sunt nevoiți să înghețe din nou de frig în propriile locuințe.
10.01.2022 | 12:04
Mii de bucuresteni din nou fara apa calda si caldura in plina iarna In aproape toate sectoarele Capitalei sau produs avarii
ADVERTISEMENT

În peste 600 de blocuri din Capitală căldura și apa caldă au fost oprite, luni, 10 ianuarie 2022. Drept urmare, mii de bucureșteni trebuie să îndure iar ore în șir sau chiar zile de frig.

Anunțul a fost făcut de Compania Municipală Termoenergetica. Cu excepția Sectorului 4, în toate celelalte există avarii, în momentul de față.

ADVERTISEMENT

Sectorul 5 al Capitalei, cel mai mult afectat de lipsa apei calde și a căldurii

Termonergetica, citată de Agerpres, informează că în Sectorul 1 nu mai au apă caldă și căldură un număr de 78 de blocuri sau imobile, situate pe strada Barbu Lăutaru sau pe strada Someşul Rece. În zona Aviației, de asemenea, sunt 79 de blocuri afectate.

În Sectorul 2 s-au oprit apa caldă și căldura la 132 de blocuri. Aici se înlocuiește o vană  a sistemului de termoenergie. În Sectoryul 3 s-au produs avarii la 109 blocuri din zonele: Bld. Octavian Goga, Cal. Călăraşi, Bld. Theodor Pallady, Cal. Vitan, Bld. 1 Decembrie.

ADVERTISEMENT

În Sectorul 6 există cele mai puține probleme

În Sectorul 5, 228 de blocuri situate pe str. Mărgeanului, Şos. Alexandria, Şos. Sălaj, Cal. Ferentari, Bld. Naţiunile Unite nu au, la fel, apă caldă și căldură.

Spre deosebire de restul sectoarelor, în 6 există mai puțin imobile afectate, respectiv 26 de blocuri. S-au produs avarii pe strada Romancierilor, Bulevardul Timişoara și Iuliu Maniu. Nu sunt informații, momentan, despre când vor fi rezolvate aceste avarii.

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate aceste probleme, nici lucrările la sistemul de termoficare pare că nu sunt făcute corespunzător. Zilele trecute, mai mulți locuitori de pe Calea Giulești se plângeau că nu mai văd muncitori în zonele unde s-au demarat lucrări.

”Au făcut o groapă și n-au mai venit de două zile. Credeți că vom mai avea căldură anul ăsta? Vreau și eu să știu de ce nu se muncește acum?

ADVERTISEMENT

Este ora 12.00, nimeni, nu e nici măcar un muncitor la groapa uriașă pe care au făcut-o în fața blocului. Ies aburi non stop de acolo, e o baltă uriașă și cam atât.

Nimeni acolo. Cum să se repare când nu este nimeni? Cine să o repare?, declara Roxana Popa, administratorul unui bloc.

”Angajați la stat… Erau 8 inși într-o mașină, iar 2 săpau”, a scris pe rețelele de socializare, Daniel Nan, un alt locuitor din București.

ADVERTISEMENT