Sporturi

Lisa, tânăra care i-a fentat pe Ronaldinho, Pogba și Luis Suarez!

18.05.2019 | 18:13
Lisa tanara care ia fentat pe Ronaldinho Pogba si Luis Suarez

Are 19 ani și este campioană mondială la freestyle, iar printre „victimele” driblingurilor sale sunt, suprinzător, mari jucători din fotbalul mondial O cheamă Lisa Zimouche și a început ascensiunea în sportul bărbaților, fotbalul, în 2012, când, la doar 12 ani, ajungea în prima sa mare finală mondială, Red Bull Street Style World Final.

Franțuzoaica a reușit, mai apoi, să își demonstreze abilitățile extraordinare în fața unor fotbaliști de clasă mondială. Lisa și-a surprins fanii cu trucuri incredibile făcute cu mingea în fața unor super-jucători ca Ronaldinho, Pogba, Luis Suarez, Granit Xhaka, Alex Oxlade Chamberlain, Hector Bellerin și Shkodran Mustafi. Nici marele portar Gianluigi Buffon nu a scăpat „imaculat” din duelul cu Lisa. Care a jucat pentru PSG până la 14 ani și îi are idoli pe Lionel Messi și Marco Verrati.

A început fotbalul într-o echipă de băieți!

Lisa, de unde a început pasiunea ta pentru freestyle?

– La vârsta de 10 ani, am fost la un turneu de fotbal și am văzut niște freestyleri făcând câteva trucuri pe teren. Am crezut că este ceva grozav, foarte… cum să spun… vizual. Este ceva între fotbal și artă. Imediat ce m-am întors acasă am încercat să fac și eu jonglerii cu mingea, m-am uitat la câteva filmulețe online și de acolo a început totul. Nu existau clase speciale pentru freestyle, pentru că nu se predă așa ceva la cluburi. Trebuie să îți găsești singur metodele pentru a învăța tot felul de trucuri. Poți să înveți online, dar și cu ajutorul altor frestyleri.

Cum ai făcut pasul de la fotbal la freestyle?

– Am început să joc fotbal încă de când eram copil, pe străzi, așa cum o făceau toți prietenii mei. Mă jucam destul de mult cu băieții, iar părinții mei au decis, dacă tot nu au putut să-mi scoată fotbalul din cap… (râde cu poftă) …și zău că au încercat… au decis, așadar, să merg la un club de fotbal, să fac o treabă serioasă. Și uite așa am ajuns să fac parte dintr-o echipă… de băieți! În acel moment, fotbalul feminin din Franța nu era foarte dezvoltat, dar mie îmi plăcea enorm ceea ce făceam și asta era important. Am vrut să le dovedesc băieților că aș putea să joc cu ei. Am continuat să joc fotbal și să fac freestyle până la vârsta de 16 ani.

A lăsat marele PSG …

Lisa, una dintre cele mai talentate fotbaliste din lume
Lisa, una dintre cele mai talentate fotbaliste din lume

Ai jucat și pentru PSG…

– Da, am jucat la Paris Saint Germain, dar a trebuit să aleg între fotbal și freestyle pentru că mergeam și la școală… era greu să le fac bine pe toate. Am simțit că este mai bine pentru mine să fac freestyle, aveam mai multă libertate, mai multă creativitate. Pot să joc oriunde și nu există reguli. Am decis să renunț la fotbalul „clasic”, ca să-i spun așa, și, implicit, la PSG în 2014, când aveam 14 ani și să mă concentrez pe freestyle mai mult și sunt încântată de această decizie.

Când ți-ai dat seama că ai talent pentru a face freestyle?

– Când am început să joc fotbal îmi plăcea să fac tot felul de trucuri pe teren și acolo am început să realizez că aș putea să fiu bună la asta și că aș putea să evolueze această artă. După aceea, am muncit foarte mult, e nevoie de foarte mult exercițiu. Trebuie să te antrenezi din greu pentru a putea progresa în freestyle și pentru a-ți crea propriul stil.

Care este mișcarea din freestyle pe care ai inventat-o?

– Am câteva mișcări ale mele. Un truc făcut de mine este când îmi folosesc capul și părul. Trec mingea între brațe și o mișc ridicându-mi părul. Părul meu este foarte lung, mă deranja, și am încercat un nou truc, iar acesta mi-a ieșit.

De ce ai decis să îți prezinți trucurile de freestyle pe Youtube și pe alte platforme?

– Când am început să fac freestyle a fost totul foarte nou și nu mulți o făceau, mai ales din partea femeilor. Am început să postez clipuri video cu momentele în care făceam freestyle pentru a încerca să obțin popularitate și să am văzut că oamenii apreciau ceea ce făceam. Așa am decis să fac asta în continuare.

Ai avut mai multe dueluri directe cu celebrități și jucători importanți din fotbalul mondial. Care au fost momentele tale favorite?

– E o întrebare grea. Mi-a plăcut întâlnirile cu Drake, cu Usain Bolt și cu Ronaldinho. Nu mai vorbesc de Pogba și Luis Suarez. Sunt mari sportivi, dar înainte de asta oameni amuzanți, cu o mare capacitate de creativitate. Și mai sunt, de asemenea, foarte muncitori, iar asta m-a inspirat și pe mine. Oricît talent ai avea, fără muncă nu faci nimic.

1,9 milioane de urmăritori are Lisa pe Instagram