News

Lista candidaţilor PSD la alegerile prezidenţiale. Viorica Dăncilă a făcut anunţul

05.07.2019 | 17:18
Lista candidatilor PSD la alegerile prezidentiale Viorica Dancila a facut anuntul

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a vorbit despre negocierile care au loc în interiorul partidului cu privire la potențialul candidat la alegerile prezidențiale. Astfel, premierul a anunțat mai multe nume care vor fi pe lista prezidențiabililor, printre care se numără și cei doi lideri ai partidului alături de ea, președintele executiv Eugen Teodorovici și secretarul general Mihai Fifor. De asemenea, pe listă se află și Șerban Nicolae, în ciuda faptului că i-a fost retrasă funcția de șef al senatorilor PSD, după un conflict avut cu Dăncilă.

Viorica Dăncilă a prezentat lista candidaților PSD pentru alegerile prezidențiale

Pe această listă a candidaţilor la prezidenţiale este şi domnul Teodorovici şi Mihai Fifor, pe această listă sunt toţi colegii care şi-au exprimat dorinţa de a candida, inclusiv Şerban Nicolae, inclusiv doamna Ecaterina Andronescu. Toţi colegii care au venit şi au spus: ‘Vrem să candidăm pentru alegerile prezidenţiale’ i-am pus în acest sondaj, pentru că mi se pare corect să le dau şansă tuturor colegilor care vor acest lucru. Deci nu am omis pe nimeni din aceste liste dintre cei care au venit şi au spus că vor să candideze. Pe lângă această listă, am făcut şi o listă cu liderii formaţiunilor politice, pentru că e normal să facem această măsurătoare”, a declarat Viorica Dăncilă, la Brăila.

Întrebată cum va fi ales un singur candidat din această listă, premierul Dăncilă a spus că acești candidați urmează să fie incluşi în sondaje. Candidatul la alegerile prezidenţiale va fi votat de un congres PSD care va avea la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august.

Viorica Dăncilă a vorbit despre lista PSD pentru alegerile prezidențiale
Viorica Dăncilă a vorbit despre lista PSD pentru alegerile prezidențiale. Pe listă se află și președintele executiv al partidului, Eugen Teodorovici *foto: hepta.ro

Viorica Dăncilă a anunțat că pe lista candidaților PSD se află și Călin Popescu Tăriceanu

VIorica Dăncilă a mai spus și că există discuții în coaliție iar pe lista candidaților la alegerile prezidențiale s-ar afla și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dar și un candidat independent:

„În sondajul de opinie este şi domnul Tăriceanu. Am pus şi un candidat independent, fără a da nume, să vedem care este soluţia cea mai bună. Bineînţeles că, pe lângă rezultatul pe care îl vom vedea în aceste sondaje, e important ce-şi doresc şi organizaţiile judeţene – dacă îşi doresc o candidatură comună, dacă îşi doresc un candidat al PSD. Am spus că vreau să schimb modul de lucru în partid şi vreau să avem consultări pe orice subiect care este de interes. Vom avea un nou congres la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august unde vom vota candidatul nostru pentru prezidenţiale. Sperăm să fie şi candidatul câştigător”, a mai spus premierul.

Viorica Dăncilă și noua conducere a PSD se află într-un tur de forță în România, alături de Fifor și Teodorovici. Aceștia au mers vineri să vorbească împreună cu liderii organizației teritoriale din Brăila, pentru ca în weekend să aibă discuții cu șefii PSD din Galați sau Tulcea.