Life

Lista câștigătorilor de la Billboard Music Awards 2021. Cine este artistul anului

Lista câștigătorilor de la Billboard Music Awards 2021 a provocat bucurie, dar și dezamăgiri în rândul fanilor acestui spectacol.
24.05.2021 | 12:53
Lista castigatorilor de la Billboard Music Awards 2021 Cine este artistul anului
Billboard 2021. Momentul lui The Weeknd cântând super-hit-ul „Save your tears” în aer liber, văzut de sus. Foto: captură Vevo
ADVERTISEMENT

Premiile Billboard s-au desfășurat duminică, 23 mai, în Statele Unite și se numără printre cele mai importante distincții oferite cântăreților, alături de Grammy sau MTV Music Awards.

The Weeknd a primit cel mai multe nominalizări (16 la număr), inclusiv la categoria artistul anului. Iată cine a câștigat la fiecare categorie și cine au fost cei nominalizați.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun artist a fost Abel Makkonen Tesfaye, cunoscut sub numele de scenă The Weeknd. La această categorie i-a avut rivali pe Pop Smoke, Drake, Taylor Swift și Juice WRLD.

Lista câștigătorilor de la Billboard Music Awards 2021

Cel mai bun artist din noua generație a fost desemnat Pop Smoke. Au mai fost nominalizați Jack Harlow, Doja Cat, Rod Wave și Gabby Barrett.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun artist masculin al anului a fost tot The Weeknd, strălucind în fața lui Drake, Juice WRLD, Pop Smoke și Lil Baby.

Taylor Swift a fost desemnată cea mai bună artistă feminină a anului. La aceeași categorie au fost nominalizate și Billie Eilish, Ariana Grande, Dua Lipa și Megan Three Stallion.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun duo sau grup muzical: BTS. Trupa coreeană a pălit în fața formațiilor Maroon 5, Dan + Shay, AJR și AC/DC.

Cel mai bun artist Hot 100: The Weeknd. DaBaby, Drake, Dua Lipa și Pop Smoke au completat lista nominalizaților.

ADVERTISEMENT

BTS a primit premiul publicului

Cel mai bun artist în Streaming a fost desemnat Drake, reușind să le sufle trofeul celorlalți nominalizați: Lil Baby, Pop Smoke, The Weeknd și DaBaby.

Cele mai bune vânzuri le-a avut trupa BTS, sud-coreenii reușind să se impună pe piața muzicală internațională. Cel mai bun artist difuzat la radio a fost The Weeknd.

Abel Tesfaye a reușit să câștige și trofeul categoriei cel mai bun artist R&B, impunându-se în fața unor nume grele precum Justin Bieber sau Chris Brown.

Premiul publicului (artistul anului pe rețelele de socializare) a ajuns la formația BTS. Sud-coreenii s-au ”bătut” pentru acest premiu special cu Ariana Grande, SB19, Seventeen și BLACKPINK, potrivit CNN.

Premiile Billboard se acordă din anul 1990, gala fiind organizată încă de atunci de revista cu același nume, specializată în muzică. Premiile au fost oferite neîntrerupt până în anul 2006, galele anuale fiind organizate în luna decembrie.

În 2006 show-ul a fost suspendat. Premiile Billboard au revenit în anul 2011, iar de atunci se organizează în luna mai, an de an.

 

ADVERTISEMENT
Tags: