News

Lista centrelor de vaccinare din Ilfov a fost aprobată de Comitetul pentru Situații de Urgență al județului

20.01.2021 | 19:23
Lista centrelor de vaccinare din Ilfov a fost aprobata de Comitetul pentru Situatii de Urgenta al judetului
ADVERTISEMENT

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a aprobat lista centrelor de vaccinare din județ. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituței printr-un comunicat.

Aprobarea schimbării destinației spațiilor care vor deveni centre de vaccinare a fost făcută într-o ședință extraordinară a instituției. În cursul acesteia a fost adoptată „Hotărârea numărul 6 din 20.01.2021”.

ADVERTISEMENT

Mai este precizat în respectivul document că datele urmează să fie comunicate Departamentului pentru Situații de Urgență, membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov. De asemenea, persoanele responsabile cu îndeplinirea hotărârilor vor fi anunțate.

Lista centrelor de vaccinare din Ilfov a fost aprobată de Comitetul pentru Situații de Urgență al județului

„Instituția Prefectului – Județul Ilfov aduce la cunoștință faptul că astăzi, 20.01.2021, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 6 privind aprobarea schimbării destinației spațiilor în care vor funcționa centrele de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul județului Ilfov” anunță comunicatul transmis.

ADVERTISEMENT

Județul Ilfov are șapte centre de vaccinare, aprobate în cursul respectivei sedințe. Acestea sunt:

  • Sala de Sport Școala Gimnazială nr. 1 – Str. Slt. Petre Ionel nr. 147, sat Brănești, comuna Brănești, județul Ilfov;
  • Casa de Cultură „Mihai Eminescu” – Șos. Alexandriei nr. 478, oraș Bragadiru, județul Ilfov;
  • Club Sportiv Chitila Sala de Sport – Str. Castanilor nr. 41, oraș Chitila, județul Ilfov;
  • Sala „Unirea Dobroești” – Bd. Nicolae Bălcescu nr. 16, sat Dobroești, comuna Dobroești, județul Ilfov;
  • Sala de Sport  Liceul Teoretic „Radu Popescu” – Str. Leordeni nr. 52, oraș Popești-Leordeni, județul Ilfov;
  • Sala de sport – Str. Sportului nr. 1, sat Periș, comuna Periș, județul Ilfov;
  • After School Vidra – Str. Principală nr. 106, sat Vidra, comuna Vidra, județul Ilfov.
ADVERTISEMENT

Totdată, în cursul zilei de ieri s-a hotărât prelungirea carantinării locațității Ciorogârla. Rata de infectare din respectiva localitate este de 5.84 la mia de locuitori.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, CJSU Ilfov a adoptat astăzi în ședință extraordinară Hotărârea nr. 5 din 18.01.2021, prin care s-a făcut propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla, propunere înaintată catre Departamentul pentru Situații de Urgență. Șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul nr. 6230 din 18.01.2021 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, județul Ilfov”, a fost anunțul Instituției Prefectului din județ.

ADVERTISEMENT

„Conform OSDSU nr. 6230 din 18.01.2021, măsura se prelungește începând cu data de 19.01.2021, ora 05:30, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 02.02.2021 ora 5:30”, au precizat reprezentanții acesteia. Ei au mai adăugat și că „pentru măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent în zonă sau care tranzitează zona, vă rugăm să consultați Ordinul Șefului DSU”.

La nivelul județului sunt două localități carantinate. Dascălu este cea de a doua, cu o rată de incidență de 8.17 la mia de locuitori. Autoritățile îndeamnă oamenii să respecte normele impuse de carantină: „pentru gestionarea eficientă a situației epidemiologice, vă rugăm să nu încălcați restricțiile impuse prin ordinele de carantinare zonală emise pentru localitățile ilfovene Ciorogârla și Dascălu și să consultați măsurile care trebuie respectate de toate persoanele care se află în zonă sau care tranzitează zona, inclusiv să utilizați declarația pe proprie răspundere”.

ADVERTISEMENT