News

Lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin Covid-19. Anunțul specialiștilor

Ministerul Sănătății a publicat lista centrelor de vaccinare unde se administrează noul vaccin Covid-19, eficient și împotriva Omicron.
15.12.2022 | 19:34
Lista centrelor de vaccinare in care se administreaza noul vaccin Covid19 Anuntul specialistilor
Vaccin Covid-19, unde se poate face. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Este vorba ca și în anii trecuți de vaccinul Pfizer, de data aceasta eficient și pentru varianta Omicron BA.4-5, potrivit anunțului oficial.

Lista centrelor de vaccinare Covid-19

”Lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin COVID-19 (COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech). Vaccinul este adaptat pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și față de subvariantele Omicron BA.4 și BA.5.

ADVERTISEMENT

Cu el se pot vaccina toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, cărora li s-a administrat schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puțin 3 luni înainte.

Vaccinul oferă protecție împotriva complicațiilor și formelor grave ale bolii. Noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil în centrele de vaccinare și, la cerere, la medicii de familie. Solicită vaccinarea la medicul tău de familie sau adresează-te celui mai apropiat centru de vaccinare”, este transmis pe pagina oficială de Facebook a Ro Vaccinare.

ADVERTISEMENT

Acest vaccin ar trebui să ofere protecție mai largă față de tulpina originală a Covid-19, precum și a subvariantelor Omicron BA.4 și BA.5. Cu acest vaccin se pot vaccina toate persoanele care au împlinit 12 ani, cărora li s-a administrat prima schemă de vaccinare împotriva Covid-19 cu cel puțin trei luni înainte de noua vaccinare.

Lista centrelor de vaccinare unde se administrează noul vaccin COVID-19 poate fi regăsită AICI.

La ultima raportare săptămânală a numărului de cazuri Covid-19, MS anunța că în România au fost efectuate 72.838 de teste în săptămâna 5-11 decembrie, fiind înregistrate 2.924 de cazuri noi de infectare.

ADVERTISEMENT

Spre finele lunii ianuarie 2022, în România se înregistrau 19.105 de cazuri noi de Covid-19 la 24 de ore și 43 de decese cauzate de infectarea cu noul coronavirus. ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 20 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 19.105 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 43 decese, dintre care 4 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, transmitea Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT