News

Lista completă a centrelor de testare pentru românii care vor să călătorească în Grecia

12.07.2020 | 15:55
Lista completa a centrelor de testare pentru romanii care vor sa calatoreasca in Grecia
ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății a dat publicității lista completă a centrelor medicale unde se pot testa românii care vor să călătorească în Grecia în următoarea perioadă. Din 15 iulie, pentru accesul pe teritoriul Greciei este nevoie de un  test cu rezultat negativ la coronavirus, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii la granița greco-bulgară.

Singurul punct de frontieră rămas deschis la granițele terestre ale Greciei este cel de la Kulata-Promachonas, însă din 15 iulie, autoritățile de la Atena au impus obligativitatea unui test negativ la graniță.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, turiștii români care vor să ajungă în Grecia trebuie să se testeze, iar rezultatele să le obțină în  timp util.

Lista conține datele de contact ale centrelor de testare

În sprijinul cetăţenilor care doresc să călătorească în Grecia şi care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, Ministerul Sănătăţii a făcut publică pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele şi numerele de telefon ale acestora”, se arată într-un comunicat al Ministerului  Sănătății, citat de News.ro.

ADVERTISEMENT

În România există 113 centre de testare, iar lista lor completă poate fi accesată AICI. Lista cuprinde adresele centrelor, cât și numerele de telefon.

Potrivit cerințelor autorităților grecești,  testul trebuie să fie de tip RT-PCR, iar rezultatele sale să fie redactate în limba engleză.

ADVERTISEMENT

Testul trebuie să fie laboratoare naţionale de referinţă, laboratoare naţionale de sănătate publică sau laboratoare private acreditate de autorităţile naţionale cu atribuţii de acreditare.

În continuare va rămâne obligatoriu formularul PLF (Passenger Locator Form), completat cu numai 24 de ore înainte de sosirea la graniță, însă sistemul nu putea fi utilizt până marți, la ora 00.01.

ADVERTISEMENT

Prin vama Kulata-Promachonas vor putea trece cei care au deja formularul completat, însă persoanele care nu apucat să-l completeze vor trebui  să-și amâne călătoria în Grecia până miercuri, 15 iulie.

ADVERTISEMENT