News

Listă de așteptare pentru vaccinul anti-Covid. Cum va funcționa sistemul de înscriere

09.02.2021 | 15:52
Lista de asteptare pentru vaccinul antiCovid Cum va functiona sistemul de inscriere
ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat românii că vor avea parte de o nouă facilitate în platforma de programare la vaccin.

Mai exact, în platformă va fi implementată o așa numită listă de așteptare, pentru a fi evitată blocarea sistemului de vaccinare, așa cum s-a întâmplat deja în trecut.

ADVERTISEMENT

În consecință, persoanele care nu mai au răbdare și vor să prindă un loc la vaccinat pot să se treacă pe lista de așteptare, după care vor fi notificate prin SMS sau e-mail când le vine rândul.

Românii se pot înscrie pe o listă de așteptare la vaccinat

Lista de așteptare va deveni funcțională când numărul centrelor de testare va fi cel prevăzut conform etapei a 2-a a strategiei de vaccinare, vor fi activate din aprilie toate centrele de vaccinare. O persoană când își face cont în platformă își exprimă opțiunea de a intra în listă de așteptare, selectează centru de vaccinare, va putea vizualiza numărul de persoane care se află în față, când va exista loc disponibil, persoanele vor fi notificate prin SMS și email. Se rezervă locul timp de 24 de ore. Se poate opta pentru progrmare sau se poate refuza această programare. Dacă se deschid centre noi, aplicația va notifica și persoanele din lista de așteptare”, a explicat Gheorghiță.

ADVERTISEMENT

Spre finalul lunii ianuarie, sute de mii au luat cu asalt platforma de programare pentru vaccin, cauzând blocarea acesteia. Cu toate acestea, Valeriu Gheorghiță a comentat diferit situația și i-a apărat pe cei care au creat platforma de programare.

Platforma din punct de vedere tehnic nu a avut probleme, au fost perioade în care oamenii s-au înregistrat mai greu, sunt activități de upgrade în timp ce ea este în producție. În cursul zilei de ieri, erau 30.000 de oameni care o accesau pe secundă, ea rezistă.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că ea transmite și preia informații dintr-un registru național apar la un moment dat deficite de sincronizare și acest lucru creează anumite sincope în funcționarea platformei.

Capacitatea de programare până pe 7 februarie a fost atinsă la maximum, am deschis noi sloturi pentru după 1 martie și sunt deja peste 300.000 de persoane programate în perioada 1-21 martie”, transmitea atunci Gheorghiță.

ADVERTISEMENT

România trebuie să vaccineze 10.7 milioane de oameni până în septembrie pentru a atinge imunitatea de masă și pentru a se întoarce la o viață normală.

ADVERTISEMENT