News

Lista de candidați a PSD pentru europarlamentare. Liviu Dragnea participă la ședință după ce a fost internat în spital

25.03.2019 | 10:23

Liderii PSD au stabilit astăzi, în Comitetul Executiv Naţional, lista candidaților la europarlamentare. Este o ședință foarte importantă și la aceasta va participa și președintele partidului, Liviu Dragnea , în ciuda problemelor de sănătate cu care s-a confruntat în ultimele săptămâni.

UPDATE: Rovana Plumb este prima pe lista PSD aprobată, astăzi. de Comitetul Executiv Național, urmată de Carmen Avram. Următorii pe listă Claudiu Manda, Chris Terhes, Dan Nica ,Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană.  

UPDATE: Dragnea a venit la ședința conducerii PSD, în care validează lista de candidați pentru alegerile europarlamentare, însoțit de Codrin Ștefănescu, secretarul general al partidului.

Lista de candidați a PSD pentru europarlamentare, stabilită azi. Numele vehiculate

Ședința va începe la ora 12:30, potrivit Mediafax, care spune că pentru locurile eligibile pe lista PSD pentru europarlamentare sunt vehiculate precum ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Claudiu Manda, liderul eurodeputaţilor social-democraţi, Dan Nica, europarlamentarii Ioan Mircea Paşcu, Gabriela Zoană, Claudia Ţapardel și Maria Grapini, fostul ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, precum și ministrul pentru Relaţia cu Românii de Preturindeni, Natalia Intotero.

Presa a mai scris că un loc eligibil ar urma să obțină și jurnalista Antena 3 Carmen Avram, realizatorul emisiunii „În Premieră”. Aceasta are peste 20 de ani de experiență în mass-media și a debutat în presă la cotidianul „Evenimentul zilei”, pe vremea când era condus de Ion Cristoiu.

PSD anunță azi lista candidaților la europarlamentare.
PSD anunță azi lista candidaților la europarlamentare. Cel mai probabil, locul 1 va fi rezervat Rovanei Plumb.

Un nume important s-a retras de pe lista PSD pentru europarlamentare

Unul dintre cei mai vechi parlamentari ai Partidului Social Democrat, Victor Boștinaru, a anunțat recent că a decis să nu mai candideze pentru nou mandat de europarlamentar, invocând motive personale.

„În urma unei evaluări personale şi a discuţiilor cu familia mea, care a plătit cel mai mare preţ pentru aceşti ani de plecări continue, am ajuns la concluzia că este momentul să anunţ retragerea candidaturii mele pentru un nou mandat în Parlamentul European. Aceşti 12 ani mi-au dat posibilitatea să servesc cu onestitate şi pasiune interesele europene ale ţării mele şi să constat că românii pot face performanţă într-un mediu concurenţial, precum cel din Parlamentul European”, a scris Boștinaru, pe Facebook.