Sport

Lista jucătorilor convocați de Muntenegru pentru duelul cu România, din Liga Națiunilor. Doi oameni din Liga 1, dar și staruri de la Barcelona, Lazio și Atletico Madrid

La sfârșitul săptămânii viitoare pornește la drum ediția 2022 a Ligii Națiunilor. România intră în competiție, în deplasare, în Muntenegru. Din lotul oaspeților fac parte jucători de la cluburi importante ale Europei.
26.05.2022 | 10:48
Lista jucatorilor convocati de Muntenegru pentru duelul cu Romania din Liga Natiunilor Doi oameni din Liga 1 dar si staruri de la Barcelona Lazio si Atletico Madrid
Selecționerul Muntenegrului a convocat toate vedetele pentru meciul contra României din 4 iunie. Sursa foto: DHA Photo
ADVERTISEMENT

România va înfrunta Muntenegru, pe 4 iunie, în deplasare, în primul meci din noua ediție a Ligii Națiunilor. Primul meci oficial al selecționerului Edi Iordănescu va fi unul de foc. Oaspeții au în lot jucători importanți în Spania, Germania și Italia.

Jucători din campionate de top și 2 din Liga 1 în lotul Muntenegrului

Selecționerul primei reprezentative a Muntenegrului, Miodrag Radulovic, a anunțat lotul care va înfrunta România în primul meci din noua ediție a Ligii Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Între cei 25 de fotbaliști selecționați se remarcă Adam Marusic, Stevan Jovetic și Stefan Savic. Cei trei sunt oameni de bază la Lazio Roma, Herta Berlin, respectiv Atletico Madrid.

Marusic este coechipier în defensiva romanilor cu Ștefan Radu și a bifat 33 de partide (30 ca titular), numai în Serie A, în timp ce Savic a fost titular în 28 de meciuri pentru Atletico.

ADVERTISEMENT

Și Jovetic a avut un sezon bun în Bundesliga. Chiar dacă a fost la un pas de retrogradarea în eșalonul secund Herta s-a salvat în urma barajului cu Hamburg SV. Din cauza accidentărilor muntenegreanul a bifat doar 18 partide pentru berlinezi și a marcat 6 goluri.

Un alt nume important este Lazar Carevic, portarul de Barcelona, e adevărat echipa secundă a catalanilor. Dintre fotbaliștii care au evoluat în ultima ediție în Casa Pariurilor Liga 1, Risto Radunovic de la FCSB și Marko Vukcevic de la UTA, l-au impresionat pe Miodrag Radulovic.

ADVERTISEMENT

Lotul Muntenegrului pentru meciul cu România

  • Portari: Milan Mijatovic (MTK), Danijel Petkovic (Angers), Lazar Carevic (Barcelona B);
  • Fundași: Stefan Savic (Atletico Madrid), Zarko Tomasevic (Tobol), Marko Simic (Liepaja), Adam Marusic (Lazio), Marko Vesovic (Qarabag), Risto Radunovic (FCSB), Igor Vujacic (Partizan), Nikola Sipcic (Tenerife), Andrija Vukcevic (Rijeka);
  • Mijlocași: Marko Jankovic (Hapoel Tel Aviv), Aleksandar Scekic (Zaglebie), Sead Haksabanovic (Djurgardens), Milutin Osmajic (Bandirmaspor), Marko Vukcevic (UTA), Vukan Savicevic (Samsunspor), Ilija Vukotic (Boavista), Driton Camaj (Kisvarda);
  • Atacanți: Stevan Jovetic (Hertha Berlin), Stefan Mugosa (Incheon United), Uros Djurdjevic (Sporting Gijon), Uros Djuranovic (Kolubara), Nikola Krstovic (Dunajska Streda).

Muntenegru, primul și ultimul adversar al ”tricolorilor” din seria de meciuri din iunie

România va disputa, luna viitoare, patru din cele șase meciuri din grupa 3 din al doilea eșalon al Ligii Națiunilor. Primul și ultimul adversar al ”tricolorilor” este Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Între cele două întâlniri, România va mai evolua contra Bosniei-Herțegovina, în deplasare, și contra Finlandei, acasă. Ultimele jocuri din faza grupelor sunt programate în luna septembrie.

  • 4 iunie 2022 – Muntenegru – ROMÂNIA (21:45 – Prima TV)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia-Herţegovina – ROMÂNIA (21:45 – Antena 1)
  • 11 iunie 2022 – ROMÂNIA – Finlanda (21:45 – Antena 1)
  • 14 iunie 2022 – ROMÂNIA – Muntenegru (21:45 – Prima TV)
  • 23 septembrie 2022 – Finlanda – ROMÂNIA (21:45 – Antena 1)
  • 26 septembrie 2022 – ROMÂNIA – Bosnia-Herţegovina (21:45 – Prima TV)
ADVERTISEMENT