Fotbal intern

Dan Petrescu, dat afară de la CFR Cluj! Neluțu Varga confirmă pentru Fanatik: „E adevărat!” Adi Mutu, în pole-position să preia campioana. Exclusiv

30.11.2020 | 00:11
Dan Petrescu dat afara de la CFR Cluj Nelutu Varga confirma pentru Fanatik E adevarat Adi Mutu in poleposition sa preia campioana Exclusiv
ADVERTISEMENT

Șoc la CFR Cluj după eliminarea din Cupa României suferită în fața Politehnicii Iași! Dan Petrescu a fost dat afară și nu va mai conduce echipa la meciul de joi din Europa League cu ȚSKA Sofia. FANATIK vă spune cine este antrenorul pe care patronul Neluțu Varga îl vrea pe banca echipei campioane.

Despărțirea dintre CFR Cluj și Dan Petrescu, anticipată de mai multă vreme, s-a produs în cele din urmă duminică seara, după ce campioana României a fost eliminată rușinos din 16-imile Cupei României de Politehnica Iași, chiar dacă partida s-a disputat pe terenul din Gruia.

ADVERTISEMENT

Oferită în premieră de Prosport, informația a fost confirmată în exclusivitate pentru FANATIK de patronul Neluțu Varga: „Da, e adevărat, ne-am despărțit de domnul Dan Petrescu!”.

Neluțu Varga confirmă pentru FANATIK că Dan Petrescu nu mai este antrenorul CFR-ului: „Da, e adevărat, ne-am despărțit!”

Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj, a confirmat în exclusivitate pentru FANATIK despărțirea de Dan Petrescu și spune că decizia este definitivă și nu mai există cale de întoarcere.

ADVERTISEMENT

„Da, e adevărat, ne-am despărțit de domnul Dan Petrescu. Este o decizie definitivă, n-o mai întoarce nici președintele României! Îi mulțumim pentru tot! Asta e viața… nu ai voie, la ce condiții avem, să te elimine Poli Iași din Cupă! Vom aduce rapid antrenor… Eu îl vreau pe Mutu, am încredere în Adi… dar vom vedea. Mai multe vom ști mâine, sperăm ca noaptea să fie un sfetnic bun pentru viitorul lui CFR Cluj…”, a spus Neluțu Varga.

Patronul campioanei nu a vrut să intre în mai multe amănunte și nici să îl atace pe Dan Petrescu pentru rezultatele din ultima perioadă. „Nu vreau să comentez mai multe, știți că nu e genul meu. Nu căutați scandalul, pentru că o să găsiți aici doar respectul…”, a mai spus Neluțu Varga în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Adi Mutu, în pole-position să-l înlocuiască pe Dan Petrescu

Cum timpul până la meciul cu ȚSKA Sofia este extrem de scurt, conducerea CFR-ului trebuie să se miște rapid pentru a instala un nou antrenor pe banca echipei campioane. Așa cum spunea și Neluțu Varga, principalul favorit este Adrian Mutu, selecționerul echipei de tineret a României.

De altfel, numele lui Mutu ca înlocuitor al lui Dan Petrescu a mai fost vehiculat și în finalul campionatului trecut, când CFR-ul a avut o serie de rezultate mai puțin reușite, din cauza cărora era cât pe ce să piardă titlul în fața Craiovei. „Bursucul” a reușit însă, în cele din urmă, să redreseze corabia clujeană și a rămas antrenor și pentru sezonul acesta.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut acum dacă Adrian Mutu va accepta oferta lui Neluțu Varga, de care îl leagă și o strânsă prietenie, sau își va respecta promisiunea de a nu pleca de la naționala de tineret, așa cum anunțase în urmă cu câteva zile într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a anticipat despărțirea

Imediat după terminarea partidei cu Poli Iași, Dan Petrescu a venit la flash-interviuri destul de răvășit, presimțind parcă faptul că ceva rău avea să se întâmple.

„Tot timpul mă gândesc la presiune, bagajul e făcut, mai am contract un an și jumătate, vedem ce va decide conducerea clubului. Sunt supărat pe mine și pe toată lumea de pe Planeta asta”, a spus Dan Petrescu la finalul meciului care a dus la eliminarea CFR-ului din Cupa României.

Dan Petrescu se afla în relații tot mai încordate cu șefii echipei,dar nici rezultatele din ultima perioadă nu l-au mai ajutat, ceea ce i-a grăbit demiterea. CFR Cluj are 5 înfrângeri în ultimele 6 meciuri, dintre care 4 consecutive pe teren propriu, lucru de neacceptat pentru o echipă cu pretenții.

Eliminat din Cupa României, pe locul 3 în campionat și tot pe 3 în grupa de Europa League, cu șanse mici de calificare în primăvara europeană, era clar că Dan Petrescu nu va mai rezista mult pe banca CFR-ului. Despărțirea a venit oarecum firesc, însă cel mai probabil nu-l va prinde descoperit pe tehnician, care are mai multe oferte din zona arabă, cei mai insistenți fiind saudiții de la Al Nasr.