News

Lista cu medicii de familie care fac teste Covid, publicată pe site-ul Ministerului Sănătății

Pe site-ul Ministerului Sănătății apar peste 3.800 de medici de familie care au semnat contracte pentru testarea pacienților care prezintă simptome de Covid-19.
24.01.2022 | 11:15
Lista cu medicii de familie care fac teste Covid publicata pe siteul Ministerului Sanatatii
ADVERTISEMENT

După doi ani de pandemie, în sfârșit, autoritățile au luat măsuri pentru extinderea capacităților de testare a persoanelor care prezintă simptome specifice infecției Covid-19. Printre acestea se numără și includerea medicilor de familie în aceste eforturi.

Pe site-ul Ministerului Sănătății a fost publicată o listă în care apar peste 3.800 de medici de familie care au semnat contracte cu casele de asigurări de sănătate din întreaga țară pentru testarea persoanelor care prezintă simptomele infecției Covid-19, notează Știri pe surse.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, ministrul sănătății, a transmis că includerea medicilor de familie în eforturile de identificare a cazurilor de Covid-19 reprezintă o metodă la îndemână pentru gestionarea eficientă a acestui val pandemic.

În plus, Rafila a ținut să le mulțumească medicilor de familie care au semnat contracte cu casele de asigurări de sănătate. De asemenea, el i-a mai încurajat pe doctori să se implice în numere cât mai mari în aceste eforturi.

ADVERTISEMENT

Autoritățile vor o extindere a numărului de teste zilnice

În prezent, după cum explică autoritățile, variantele Delta și Omicron circulă în paralel și că încă nu poate fi exclusă posibilitatea unui val șase în țara noastră.

După cum a explicat Alexandru Rafila recent, România a ajuns la aproximativ 100.000 de teste Covid zilnice. De asemenea, el a mai explicat că, în viitorul apropiat, numărul ar putea crește la 150.000 în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

“Ieri (marți – n.r.) a fost cel mai mare număr de teste de la începutul acestei pandemii, am ajuns la 90.000 teste într-o zi. Creșterea testării va continua, vom ajunge săptămâna viitoare la peste 100.000 de teste și implicit va crește și numărul de persoane detectate”, a declarat Rafila.

Strategia autorităților de a crește numărul de persoane testate în fiecare zi include crearea a o sută de noi centre, care să preia din presiunea pusă pe cele 230 de centre operaționale în prezent.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă seara, 22 ianuarie, Ministerul Sănătății a transmis o serie de măsuri care au fost adoptate în regim de urgență pentru a extinde capacități de testare pentru a face față cererii din București și județul Ilfov.

Datele publicate de Serviciul de Ambulanță al Municipiului București și al județului Ilfov arată că în cursul săptămânii trecute, puteau trece și 72 de ore între solicitarea unui test și realizarea acestuia.

Pentru a rezolva această problemă, autoritățile au decis înființarea unor noi centre de prelevare a mostrelor biologice de la persoanele care prezintă simptome specifice Covid-19 în incinta mai multor spitale din București și Ilfov.

ADVERTISEMENT